eur:
404.23
usd:
373.88
bux:
74122.77
2024. október 29. kedd Nárcisz

Szombattól ismét Kőbánya-Kispestig jár a metró

Teljesültek azok a feltételek, amelyek lehetővé teszik, hogy a 3-as metró utasokat szállíthasson Kőbánya-Kispest végállomásig - derül ki a Budapesti Közlekedési Központ InfoRádióhoz eljuttatott közleményéből

A metróállomást ideiglenes formában adjuk át az utazóközönség részére. Ezzel könnyebbé válik többek között a Kőbánya-Kispest vasútállomás elérése. Az autóbusz végállomás átadására azonban egyelőre még várni kell - írj a BKK a közleményben.

Egyelőre tehát csak a metróvégállomást vehetik birtokukba az utasok, ugyanis szintén a bevásárlóközpont építője által vállalt feladatként kivitelezés alatt álló autóbusz végállomás infrastruktúrája még nem éri el az ideiglenes használatba vételhez megkívánt készültségi fokot.

Vagyis szeptember 3-án, szombaton üzemkezdettől a 3-as metró újra a teljes vonalon, Kőbánya-Kispest végállomásig közlekedik. Az új Kőbánya-Kispest autóbusz-végállomás átadásáig azonban a 85, 85E, 98, 98E, 136E, 182, 184, 193E, 200E, 201E, 202E, 282E és a 284E jelű BKV autóbuszjáratok és a Volánbusz elővárosi járatok továbbra is meghosszabbított útvonalon, a Határ út metróállomáson kialakított ideiglenes végállomásig járnak.

Az átszállásra az utasoknak továbbra is a Határ úti állomást javasolják. A buszok egy része Kőbánya-Kispestnél is megáll ugyan, de az ideiglenes formában használható metróállomástól távolabbi megállóban, ezért az átszállás a Határ úti állomáson kényelmesebben megtehető.

A 98E, 136E, 193E, 200E jelzésű autóbuszok a buszvégállomás átadásáig továbbra sem érintik Kőbánya-Kispestet. Ezért a Liszt Ferenc repülőtér felé utazóknak továbbra is a Határ úton kell átszállniuk a 200E jelű buszjáratra, melyre a hármas metrón is felhívjuk az utasok figyelmét.

Címlapról ajánljuk
Rodri kapta az Aranylabdát, a Real Madrid díjait senki sem vette át

Rodri kapta az Aranylabdát, a Real Madrid díjait senki sem vette át

Rodri, a Manchester City spanyol Európa-bajnoka kapta a 2024-es Aranylabda-díjat. Lamine Yamal volt a legjobb fiatal játékos, Emiliano Martínez a legjobb kapus, Carlo Ancelotti a legjobb edző, a Real Madrid a legjobb csapat a férfi futball 2023–2024-es idényében. Harry Kane és Kylian Mbappé közösen kapták a Gerd Müller-díjat. A Real Madrid küldöttsége nem vett részt a gálán, tiltakozva amiatt, hogy nem Vinícius Júnior kapta a legnagyobb presztízsű díjat.

Vámosi Péter az F1-es szezon hajrájáról: még négyen nyerhetnek, de ez Verstappen és Norris között dől majd el

Négy versennyel – és további két sprintfutammal – a szezon zárása előtt megjósolhatatlan, hogy Max Verstappen vagy Lando Norris lesz-e a világbajnok – mondta az InfoRádióban a Motorsport Online főszerkesztője. A szakíró szerint még akár a Ferrari is reménykedhet a konstruktőri vb-címben, de nagyon meglepő számára, hogy az olasz istálló nem jelöli ki Charles Leclerc-t kedvezményezett pilótának Carlos Sainzcal szemben.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×