eur:
404.17
usd:
373.78
bux:
74122.77
2024. október 28. hétfő Simon, Szimonetta

Ma dönt a kormány a több mint 200 milliárd forintnyi visszatartott áfáról

Még ősszel visszaadhatja a Nemzetgazdasági Minisztérium a cégeknek az eddig a visszatartott 260 milliárd forintnyi áfát. Az Origo szerint a kormány ma dönt a tervezetről.

Az Európai Bíróság július végi döntése nyomán, amely szerint Magyarország jogtalanul lassította a cégek áfa-visszaigénylését, még idén, feltétel nélkül adja vissza az állam a korábban visszatartott áfát a cégeknek - írta az Origo egy nemzetgazdasági minisztériumi előterjesztésre hivatkozva, amelyet a portál szerint ma tárgyal a kormány.

A társaságokat illető összeg mértékéről Varga Mihály, a miniszterelnökség államtitkára vasárnap nyilatkozott a Hír TV-nek.

Az első becslések megszülettek, és ezek arról szólnak, hogy bizony ez olyan 240 és 260 milliárd forint közötti összeg lehet. Tehát ez egy nagyon komoly tétel - mondta az államtitkár.

Bár Varga Mihály az interjúban úgy fogalmazott, hogy az összeg nem az idei év költségvetését terheli, ám jelentős probléma lesz a következő években, az Origón az olvasható, hogy a csaknem 2900 milliárd forintnyi magán-nyugdíjpénztári vagyon teremt fedezetet az ügy idei elrendezésére.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Élőben az Aranylabda-gála, Párizsból

Élőben az Aranylabda-gála, Párizsból

Párizsban, a France Football díjátadó gáláján átadják az előző labdarúgóidény legkiválóbb szereplőinek a díjakat, különböző kategóriákban. A meghívottak már mind ott vannak a színházteremben, a képek egyikén sem bukkant fel Real Madrid-futballista, azaz a jelek arra mutatnak, a BL-címvédő beváltotta fenyegetését és bojkottálja a programot.

Vámosi Péter az F1-es szezon hajrájáról: még négyen nyerhetnek, de ez Verstappen és Norris között dől majd el

Négy versennyel – és további két sprintfutammal – a szezon zárása előtt megjósolhatatlan, hogy Max Verstappen vagy Lando Norris lesz-e a világbajnok – mondta az InfoRádióban a Motorsport Online főszerkesztője. A szakíró szerint még akár a Ferrari is reménykedhet a konstruktőri vb-címben, de nagyon meglepő számára, hogy az olasz istálló nem jelöli ki Charles Leclerc-t kedvezményezett pilótának Carlos Sainzcal szemben.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×