eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Pálffy István pontosított - Lesz vagy nem lesz szolidaritási adó?

Pontosította a szolidaritási adóról szóló korábbi nyilatkozatát a kereszténydemokrata Pálffy István. A politikus semmilyen egyeztetést nem tart szükségesnek az ügyben.

A kereszténydemokrata Pálffy István még szerdán mondta a Klubrádiónak, hogy elhangzottak olyan javaslatok a kormánypártok képviselőinek beszélgetésein, hogy ideiglenes jelleggel szolidaritási adót vezetnének be, mivel az egykulcsos személyi jövedelemadó miatti kiesést kompenzálni kell.

Erre Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője a TV2-nek a következőképpen reagált: "Ez egy fantázia kategória, amiről a képviselő úr beszélt".

Szijjártó Péter hozzátette, hogy a kormány kitart az egykulcsos személyi-jövedelemadó mellett, mint mondta: Magyarországon a foglalkoztatás-növelés és a gazdasági növekedés egyik sarokköve az egykulcsos adórendszer.

Az LMP azonban Pálffy István nyilatkozatára hivatkozva úgy látta, hogy a kormánypártok is kezdik belátni, hogy az egykulcsos adórendszer bevezetése súlyos károkat okozott az országnak, így az ellenzéki párt azt javasolta, hogy induljon egyeztetés a parlamenti pártok között egy igazságos és fenntartható adórendszer bevezetéséről.

Megkeresésünkre Pálffy István leszögezte, hogy egyik kormánypárti frakcióban sem született politikai javaslat a szolidaritási adóról. "A magyar gazdaságban nincs olyan probléma, ami ilyen szolidaritási adót ebben a pillanatban igényelne" - fogalmazott a képviselő.

A kereszténydemokrata frakciószóvivő arról, hogy milyen formában került szóba a kérdés, a következőket mondta: "Teljesen informális beszélgetéseken került szóba olyan körökben, ahol meg szoktuk vitatni az élet és az ország dolgait".

Pálffy István kitért arra is, hogy a szolidaritási adó témája nem kapcsolható össze az egykulcsos adórendszerrel, hiszen egy ilyen ideiglenes adónem véleménye szerint nem változtatná meg a működő adórendszert akár egy-, akár többkulcsos.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 19. 05:45
×
×
×
×