eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Az új tanévben nem vonnak össze iskolákat Budapesten

Több mint 56 ezer diák kezdi meg a tanévet a fővárosi fenntartású oktatási intézmények nappali tagozatain - közölte a Főpolgármesteri Hivatal kommunikációs igazgatósága. A tájékoztatás szerint az új tanévben nem vonnak össze iskolákat és bővül a tanulható szakmák száma.

A fővárosi önkormányzat az oktatási ágazat 127 intézményének felügyeletét látja el a jövő csütörtökön kezdődő tanévben. Az úgynevezett családjukból kiemelt gyermekek gondozását-nevelését 25 intézmény végzi, ugyanakkor a fogyatékkal élő gyermekeket ellátó intézmények közül további 8-nak is van gyermekotthoni szakmai egysége.

A Városháza tájékoztatása szerint a legnépszerűbbek a kereskedelmi-marketing, az üzleti adminisztráció és a vendéglátás-idegenforgalom szakmacsoportok szakmái, továbbá a hiányszakmák közül a burkoló, kőműves és villanyszerelő szakok.

Címlapról ajánljuk

Gázszámlapara - fontos határnapon vagyunk túl

Mindössze két nap volt májusban Budapesten, amely fűtési szempontból nem számított nyárnak, azaz azokra a napokra járt volna csak kedvezményes gáz a fogyasztóknak. Kiszámoltuk azt is, hogy nagyjából mennyi köbméter támogatott gáz jár még július 31-ig. A meleg tavasz ugyanis kicsit bekevart a 20 éves jelleggörbébe.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×