eur:
386.98
usd:
358.56
bux:
68917.55
2024. május 13. hétfő Imola, Szervác

Schmidt Mária: Sok az arrogancia - hetilapszemle

A Heti Válasz a Terror Háza Múzeum főigazgatójával közöl interjút. A Figyelő arról ír, hogy két év csend után napokon belül elindul a kaszinóváros építése Bezenyén.

A Heti Válasz a Terror Háza Múzeum főigazgatójával közöl interjút. Schmidt Mária fontos politikai beszédnek tartja Orbán Viktor tusnádfürdői előadását, amelyben a miniszterelnök kiemelte, hogy a korábban működőképesnek tartott nyugati modell már csak illúzió, és Magyarországnak meg kell találnia saját útját. A történész szerint a politikának saját érdekeit szem előtt tartva kell korlátoznia magát, ha ugyanis nem így jár el, akkor a választók megbüntetik. A kormányzás irányvonalát jónak és támogathatónak tartja, de a sok arroganciát is megemlítette, és bírálta a személyre szabott törvényeket, a visszamenőleges hatályú törvényalkotást, a végkielégítések kétmillió forint feletti részének ilyen módon történő visszaszerzését is. Botránynak nevezte azt a hangfelvételt, amelyen a helyi fideszes képviselő az állami pénzek áramlásának elvágását vetítette előre Gyöngyöspata azóta megválasztott jobbikos polgármesterének. Schmidt Mária arról is beszélt, hogy a médiatörvénnyel és az új alkotmánnyal kommunikációs hibák sorát követte el a kormány.

A Figyelő arról ír, hogy két év csend után napokon belül elindul a kaszinóváros építése Bezenyén. A hetilap úgy tudja, hogy a komplexum első ütemére sikerült finanszírozást találnia a befektetőnek. A tereprendezés megkezdődött, egy vasúti átjárót már át is alakítottak a teherautók számára. Már keresik a szállást a több száz munkásnak és az EuroVegas projektmenedzsereinek. A 10 év alatt összesen öt milliárd eurós beruházás az államnak az üzemeltetés első négy évében 695 millió eurós adóbevételt hozhat.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Több mint ezer vendégmunkást küldtek el az iváncsai akkumulátorgyárból, de nem történt elbocsátás

Több mint ezer vendégmunkást küldtek el az iváncsai akkumulátorgyárból, de nem történt elbocsátás

Lefelezik az iváncsai akkumulátorgyár dolgozóinak létszámát, igaz, a dél-korai SK Innovation üzemében csak a kölcsönzött munkaerőtől válnak meg – mondta az InfoRádióban Székely Tamás, a Magyar Vegyipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége elnöke. Fónagy János parlamenti államtitkár közölte: az elküldött dolgozók máshol kapnak munkát, a megélhetésük biztosított lesz.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.14. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×