eur:
404.22
usd:
374.42
bux:
74263.78
2024. október 26. szombat Dömötör

Lesz-e még az idén nyáron kánikula?

Augusztus közepéig várhatóan nem lesz igazi nyári kánikulai idő - mondta az InfoRádiónak Vadász Vilmos meteorológus. Hozzátette: a Balatonon, a hétvégén valószínűleg lehet fürdeni.

A hét további részében alapvetően meleg levegő érkezik Magyarország fölé, tehát igazi nyári időre van kilátás - mondta az InfoRádiónak Vadász Vilmos.

Sok lesz a napsütés, a nappali gomolyfelhő-képződésből azonban szórványosan záporok, zivatarok kialakulhatnak - tette hozzá a meteorológus. Az ország nagy részén mindazonáltal nem valószínű jelentős mennyiségű csapadék.

Az éjszakák egyre enyhébbek lesznek, a nappali felmelegedés erősödik, a hét utolsó napjaiban helyenként 30 fok fölé emelkedik a hőmérséklet. Ennek köszönhetően a vizek hőmérséklete is emelkedik, a Balatoné ugyan a csapadékos időjárás hatására átmenetileg csökken, de a hétvégén több fokkal emelkedhet.

A jövő hét elején éri el az országot egy markáns, jelentősebb lehűlést hozó front. Hétfőn azonban a keleti területeken még kifejezetten meleg idő, sőt, kánikula várható - ott helyenként a 34 fokot is elérheti, és meghaladhatja a hőmérséklet. Északnyugaton lényegesen hűvösebb lesz, 26 fok körül alakul a legmagasabb érték.

Kedden azonban már a keleti területeken is megszűnik a meleg, az átvonuló frontot több helyen kíséri zápor, zivatar, majd még aznap szárazabb levegő érkezik. A hőmérséklet legmagasabb értéke már a 26 fokot nemigen haladja majd meg.

Az Országos Meteorológiai Szolgálatnak augusztus 13-ig van előrejelzése, ebben az időszakban, a front átvonulása után erős felmelegedés nem valószínű, nagy melegtől aligha kell tartani. A hőmérséklet csak kevés helyen haladja majd meg a 25 fokot ebben az időszakban - mondta Vadász Vilmos

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Az orosz elnök ésszerű kompromisszumról beszélt

Oroszország kész észszerű kompromisszumokra az ukrajnai rendezés érdekében, de érdemi tárgyalások nem folynak - jelentette ki Vlagyimir Putyin elnök pénteken a Rosszija 1 televíziós csatornának.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.28. hétfő, 18:00
Oroszi Beatrix
a Semmelweis Egyetem Epidemiológiai és Surveillance Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×