eur:
404.22
usd:
374.42
bux:
74263.78
2024. október 26. szombat Dömötör

Hibrid meghajtású buszt tesztel a BKV

Hibrid meghajtású buszt tesztel egy héten keresztül a BKV a 8-as vonalon. A gyártó szerint egy ilyen jármű használata 35 százalékkal csökkentheti az üzemeltetési költséget.

A teljesen alacsonypadlós, klímával felszerelt Volvo busz az Uránia és a Gazdagréti tér között szállítja az utasokat a 8-as vonalon augusztus 10-éig, használata ingyenes, menetrendje letölthető a BKV honlapjáról. A közlekedési cég erről a járműről is várja az utasok véleményét az ugyfelszolgalat@bkv.hu e-mail címre.

A busz párhuzamos hibrid hajtású, az elektromotor mellett dízelmotorral is felszerelték. A megállóban állva, illetve 15-20 kilométeres sebességig a 160 lóerős elektromotor dolgozik, e felett kapcsol be a 215 lóerős dízelmotor, és az optimális fordulatszám eléréséig az elektromotorral együtt hajt. A járműnél a fékezésnél keletkező energiát is visszatáplálják a rendszerbe.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Az orosz elnök ésszerű kompromisszumról beszélt

Oroszország kész észszerű kompromisszumokra az ukrajnai rendezés érdekében, de érdemi tárgyalások nem folynak - jelentette ki Vlagyimir Putyin elnök pénteken a Rosszija 1 televíziós csatornának.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.28. hétfő, 18:00
Oroszi Beatrix
a Semmelweis Egyetem Epidemiológiai és Surveillance Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×