eur:
400.46
usd:
368.51
bux:
74228.2
2024. október 21. hétfő Orsolya

Visszalépett a polgármester-jelöltségtől Gyöngyöspatán a helyi cigány kisebbségi önkormányzat vezetője

Visszalépett a polgármester-jelöltségtől Gyöngyöspatán a helyi cigány kisebbségi önkormányzat vezetője, így csak heten pályáznak a poszt elnyerésére. A helyi választási iroda vezetője elmondta: ifjabb Farkas János, szombaton este nyújtotta be a visszalépéséről szóló nyilatkozatot, de nem indokolta döntését.

Mátyás István arról is beszámolt, hogy a szavazóhelyiségek reggeli nyitása óta nem történt semmilyen rendkívüli esemény. Eredetileg nyolcan adták le a jelöltté váláshoz szükséges számú ajánlószelvényt, a parlamenti pártok közül egyedül a Jobbik indított saját jelöltet Juhász Oszkár személyében.

A függetlenek között megtalálható ugyanakkor a Véderő elnevezésű szervezet országos parancsnoka, Eszes Tamás is. Az időközi polgármester-választást azután írták ki, hogy április 18-án, egészség okokra hivatkozva lemondott Tábi László, aki nem cáfolta, hogy a településen kialakult feszült helyzet is közrejátszott döntésében.

A Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület tagjai március elejétől két héten át járőröztek Gyöngyöspatán, állításuk szerint a megszaporodott bűncselekmények miatt. A heves megyei településen április 26-án késő este összeverekedtek a Véderő tagjai a helyi romákkal. A gyöngyösi rendőrkapitányság területén március eleje óta fokozott rendőri ellenőrzés van érvényben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.21. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×