eur:
400.07
usd:
368.12
bux:
74228.2
2024. október 19. szombat Nándor

Harminc határsértőt fogtak el Röszke közelében

Harminc határsértőt fogtak el kedd hajnalban a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség rendőrei Röszkén; a migránsok embercsempész közreműködésével lépték át illegálisan a határt - közölte a rendőrség.

A rendőrök a stabil hőkamera felvételein észlelték, hogy egy nagyobb csoport közeledik Magyarország felé a zöldhatáron - tájékoztatott Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője. A helyszínre irányított járőrök összesen huszonkilenc férfit fogtak el, akiknél semmilyen okmány nem volt. Eközben a szerb határrendőrség munkatársai, még szerb területen, további három embert igazoltattak, akik közül az egyik vélhetően a csoportot segítő embercsempész lehet - közölte Szenti Szabolcs.

A Magyarországon elfogott határsértők marokkói, pakisztáni, afganisztáni, algériai, török és szomáliai állampolgárnak mondták magukat. Reggel ugyanabban a térségben a járőrök még egy marokkói férfire bukkantak, aki egy árokban bújt meg. A határrendészeti kirendeltség munkatársai valamennyi migráns ellen idegenrendészeti eljárást indítottak - tette hozzá a százados.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.21. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×