eur:
400.09
usd:
367.04
bux:
74736.55
2024. október 15. kedd Teréz

Hoffmann Rózsa kilátásba helyezte lemondását - lapszemle

Kilátásba helyezte lemondását a miniszterelnöknél Hoffmann Rózsa, a Nemzeti Erőforrás Minisztériumának oktatási államtitkára az Index információi szerint.

A portál úgy tudja, hogy Hoffmann Rózsa jelezte, nem érez elég támogatottságot munkája folytatásához. Az Index emlékeztet arra, hogy Hoffmann Rózsát két hete súlyos erkölcsi vereségként érte az, hogy a Fidesz etikai bizottsága nem állt mellé az oktatásügy fennhatóságáért indított csatájában. A KDNP-s államtitkár példátlan módon koalíciós társa, a Fidesz alelnöki posztját betöltő Pokorni Zoltán ellen kezdeményezett eljárást, de az etikai testület nem találta megalapozottnak a vádjait.

A Népszabadság azt írja, hivatali visszaélés miatt feljelentették az összes rendőrt és rendőri vezetőt, akik Hajdúhadházon idén áprilisban a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület egyhetes járőrözése során intézkedtek, jogsértések és rendőri túlkapások miatt. A nyomozásnak még nincs gyanúsítottja és tanúkihallgatások sem történtek.

Kósa Lajos, a Fidesz ügyvezető alelnöke, Debrecen polgármestere a Magyar Nemzetnek azt nyilatkozta, hogy ősszel, az önkormányzati törvény módosításakor kezdeményezni fogja, hogy tíz évre veszítse el választhatóságát az a polgármester és önkormányzati testület, amelyiknek a hivatali idejében az önkormányzata adósságrendezési eljárás alá esik. Arról is beszélt, hogy polgármester és képviselőtestület mindenhol lesz, de hivatalra nem mindenhol van szükség.

A Napi Gazdaság arról ír, hogy az iskolaszünet kezdetével valósággal özönlenek a fiatalok a munkaerő-közvetítőkhöz. A legtöbben a fővárosban, vagy az ország nyugati felében tudnak elhelyezkedni, viszont mindenhol kevesebb a munkalehetőség.

A Portfolio.hu azt írja, úgy tűnik nincsenek egyedül a bajba jutott magyarországi devizahitelesek. Nehéz időszakot élnek át ugyanis azok a lengyel adósok is, akik korábban svájci frank alapú hitelt vettek fel, miután az alpesi deviza a lengyel zloty ellenében is szárnyal. Egyes elemzők szerint sok jóra nem számíthatnak ők sem.

Hanganyag: Litauszky Balázs

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Nagy-Britanniában kiadták a migránsbűnözési listát

Forró téma
Nagy-Britanniában kiadták a migránsbűnözési listát

Az időzítés nem tűnik véletlennek: a célegyenesbe érkezett a Konzervatív Párt vezetőválasztási versenye és az egyik forró téma: kiléptessék-e Nagy-Britanniát az Emberi Jogok Európai Bíróságából (ECHR). A testületet azzal vádolják, hogy megnehezíti a külföldi bűnözők kitoloncolását.

Robert C. Castel: Izrael stratégiát válthat, a Hamász emberi pajzsként használja a civileket

Az izraeli hadsereg kezdi megvalósítani az úgynevezett „tábornokok tervét” a Gázai övezetben, tehát megpróbálja elválasztani a terroristákat a civilektől, hogy a lakosok minél előbb biztonságba kerüljenek – mondta az InfoRádióban az izraeli védelmi erők százados veteránja. Arról is beszélt, hogy ha állandósulnak a Hezbollah drón- és rakétacsapásai, még inkább át fognak tevődni a harcok Libanon északi részére.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.16. szerda, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×