eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Balázs Zoltán: A kapitalizmusban a rossz döntések gyorsan visszaütnek

A rossz döntések hamar visszaütnek, ha a kapitalizmus rendszere jól működik, márpedig Magyarországon kapitalizmus van - mondta Balázs Zoltán, a Közjó és Kapitalizmus Intézet Közhasznú Alapítvány kuratóriumi elnöke az InfoRádió Aréna című műsorában.

A kapitalizmus személytelen módon jelez vissza egy döntés helyességéről - közölte az InfoRádió Aréna című műsorában Balázs Zoltán, a Corvinus Egyetem docense. A Közjó és Kapitalizmus Intézet szerdán mutatta be legújabb összegzését "Jelentés a magyarországi kapitalizmus állapotáról 2010" címmel.

Balázs Zoltán kifejtette: a válságból sokan arra következtettek, hogy a kapitalizmus vagy a piacgazdaság megbukott, ám szerinte éppen a válság bizonyítja azt, hogy a kapitalizmus olyan rendszer, amelyben a hibás döntéseket pár éven belül kemény falnak ütközés követi.

A docens kiemelte: a kapitalizmus nem azért jó, mert lehetetlenné teszi a rossz döntések meghozatalát. A visszahatás, a bosszú nem úgy következik be, hogy leváltják a kormányt, hanem azáltal, hogy az ország stabilan visszaesik a versenyképességi ranglistán, a tanult emberek pedig elvándorolnak. Tíz év múlva az elit jelentős része a vagyonát már külföldön tartja, ez pedig elég egyértelmű visszajelzés - tette hozzá.

A teljes interjút szombat délután öt órától hallgathatják meg az InfoRádióban.

Hanganyag: Exterde Tibor

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×