eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

"A húszasoknak nincs helyük a munkaerőpiacon" - lapszemle

Radikalizálni fogja a fiatalokat a munkanélküliség - véli a Népszabadságnak adott interjúban Szalai Erzsébet. A Magyar Nemzet szerint megvan Gyurcsány Ferenc új pártja.

A fiatalkorúak munkanélkülisége 25 százalékos, nincs hely nekik a társadalomban, és ez radikalizálni fogja őket - állítja Szalai Erzsébet a Népszabadság szerdai számában megjelent interjúban. A szociológus szerint szemben a nagy generáció - a mai hatvanasok - nyitott családmodelljével, most a nagyon zárt kapcsolatok jellemzőek a fiatal korosztályra.

A Magyar Nemzet szerint a bejegyzés alatt álló Demokrata Párt lehet az a politikai szerveződés, amelyben vezető tisztséget tölthet be Gyurcsány Ferenc volt kormányfő. A napilap a politikai szervezet 2011. február 13-án tartott közgyűlési határozatához jutott hozzá, amely szerint "ha a Magyar Szocialista Párt kongresszusa úgy dönt, fel kívánja venni a Demokrata Párt nevet, akkor a Demokrata Párt egyesül a Magyar Szocialista Párttal".

Először követtek el öngyilkosságot a dubaji Burdzs Kalifa felhőkarcolóról leugorva. Az Index azt írja, egy férfi 828 méteres épület 147. emeletéről vetette ki magát. Helyi hírforrás szerint a férfi összevitatkozott főnökével, úgy tűnik, nem kapta meg a kért szabadságát, ezért ugrott.

Az idei első negyedévben 2,4 százalék lehet a bruttó hazai termék (GDP) 12 havi bővülése a múlt év IV. negyedévében mért 1,9 százalékos növekedés után - közli a konszenzust a pénteki KSH-adat előtt a Napi Gazdaság. A gyorsulás két okra vezethető vissza: tovább nőtt a külkereskedelem többlete, emellett a háztartások fogyasztása negyedéves alapon növekedést, éves alapon stagnálást mutathatott.

Magyarország a közeljövőben bevezeti a papíralapú vényeket kiváltó elektronikus receptet - írja a Világgazdaság. Az uniós országok elektronikus egészségügyi rendszerének fejlesztésével fenntarthatóbb és betegbarátabb lesz az egészségügy - jelentette ki Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár.

Durván elszállhat a cukor ára a Portfolio.hu szerint. 35 százalékkal nőhet ugyanis a világ második legnagyobb cukorfogyasztójának számító Kína importja, miután a termelés messze elmarad a kereslettől.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×