eur:
388.09
usd:
360.14
bux:
69016.26
2024. május 10. péntek Ármin, Pálma

Várhatóan ősszel módosul a végrehajtási törvény

Várhatóan ősszel módosul a végrehajtási törvény - közölte a Fidesz-KDNP népjóléti kabinetjének vezetője. Nagy Kálmán a társasházak jogi szabályozásának problémáiról tartott budapesti konferencián hangsúlyozta: a változtatás célja a végrehajtási határidők lerövidítése.

 A kereszténydemokrata Nagy Kálmán sajtótájékoztatóján a változtatás szándékát azzal indokolta: az egyik fő probléma az, hogy ma a társasházak érdekérvényesítése sokszor több pénzbe kerül, mint amennyi a végrehajtásban szereplő összeg. Továbbá a végrehajtásokat túl könnyen lehet felfüggeszteni, elhúzni, és "szinte reménytelenné tenni". Az a helyzet sem tartható fenn, hogy vannak, akik évekig nem fizetnek közös költséget - mutatott rá. Számukra szerinte olyan élethelyzetet kell keresni, amelyben fenn tudják tartani magukat.

A jogszabály-módosítással - az elképzelések szerint - rövidebb lehetne a végrehajtás, szűkülhetnének a határidők, és nem lehetne például azért felfüggeszteni a folyamatot, mert kifogást emelnek a végrehajtó személye ellen - ismertette a kormánypárti politikus, aki szerint legkorábban szeptemberben tárgyalhatja az Országgyűlés a törvénymódosítást.

Nagy Kálmán kiemelte: ma Magyarországon mintegy kétmillióan élnek társasházakban, ezek működésének szabályozása pedig a társadalom egyik legfontosabb problémája, amelynek megoldására széles körű konzultációra van szükség. Kitért arra is, hogy a moratórium közeljövőbeli megszűnésével "hatalmas gondokat fog jelenteni" bizonyos élethelyzetek rendezése úgy, hogy az érintett lakó is elfogadható lehetőséghez jusson, és a társasház se károsodjon.

A KDNP-s képviselő kérdésre szólt a bedőlt lakáshitelekről is, amellyel kapcsolatban hangsúlyozta, hogy a jelenlegi helyzetben minden szereplőnek - a bankoknak, az államnak és a tartozó félnek is - megvan a maga felelőssége.

Címlapról ajánljuk
Elemzők az Arénában: Magyar Péter pártja az ellenzék legnagyobbja lett

Elemzők az Arénában: Magyar Péter pártja az ellenzék legnagyobbja lett

A Tisza Párt vezetője számára a szervezetalkotás lehet a legnagyobb kihívás 2026-ig, de ha megmarad a politikában, akár Orbán Viktor kihívója is lehet – értékelt Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont Intézet vezetője és Závecz Tibor, a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője az InfoRádió Aréna című műsorában. Beszéltek a műsorban Karácsony Gergely főpolgármester és kihívóinak júniusi esélyeiről is.

Hszi Csin-ping: Kína támogatja Magyarországot, hogy nagyobb szerepet játsszon az EU-ban

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtök délután fogadta a Kínai Népköztársaság elnökét, Hszi Csin-pinget. A tárgyalások után az előzetes hírek szerint mintegy másfél tucat megállapodást írtak alá, majd sajtónyilatkozatot tett a két vezető. Orbán Viktor felsorolta az ágazatokat, amelyekben megállapodások jöttek létre. Hszi Csin-ping kiemelte: stratégiai partnerséget köt a két ország, amellyel arany útra terelik a kínai–magyar kapcsolatokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.10. péntek, 18:00
Such György a Magyar Jégkorong Szövetség elnöke
Erdély Csanád a magyar jégkorong-válogatott csapatkapitánya
Semmi különös, csak újabb rekordok az OTP-nél

Semmi különös, csak újabb rekordok az OTP-nél

A vártnak megfelelő bevételt, de valamivel magasabb profitot szállított az OTP. Az adózott eredmény új első negyedéves csúcsot ért el, ebben szerepe volt annak is, hogy minden külföldi leánybank nyereséges volt, a külföldi bankok a profit háromnegyedét adták. Az alapfolyamatokban nincs változás, a menedzsment nem is változtatott a márciusban kiadott előrejelzésein.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×