eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Gyurcsány: Kard ki kard, küzdjünk meg!

Politikai eljárásnak tartja meggyanúsítását Gyurcsány Ferenc.

Kard ki kard, küzdjünk meg! - üzeni vádlóinak Gyurcsány Ferenc. A sukorói telekügyben hatalommal való visszaéléssel meggyanúsított volt miniszterelnök szerint a radikális jobboldal követelésére megalapozatlan, tisztességtelen és aljas politikai eljárás indult ellene.

Az ügyészeket Orbán Viktor kormányfő meghosszabbított karjának nevezte az MSZP politikusa. Leszögezte, hogy miniszterelnökként esküjének megfelelően - mint ahogy kormánya minden tagja - a hazája érdekét szolgálta és betartotta a jogszabályokat.

Gyurcsány Ferenc kiemelte: ebben a képtelen, abszurd, érdemi bizonyíték nélküli ügyben is készen áll a küzdelemre, nem bújik a mentelmi joga mögé, ragaszkodik a nyilvánossághoz, nincs titkolnivalója, együttműködik az ügyészséggel, magabiztosan és eltökélten néz hazug vádlói szemébe. Hangsúlyozta azonban, hogy nem neki kell bizonyítania az ártatlanságát, hanem a vádlóinak a bűnösségét. Közben pedig Orbán rendszerének kérlelhetetlen ellenzéke lesz és ereje nagy részét a baloldal átalakítására fordítja - tette hozzá a volt miniszterelnök.

Kérdésre válaszolta elmondta: függetlenül attól, hogy ebben a konkrét ügyben az LMP frakcióvezetője, Schiffer András jelentette fel őt, az ellenzéki ökopártot a demokratikus ellenzék fontos szereplőjének tartja, amellyel közösen kell kihívást intézni Orbán rendszere ellen. Utalt rá, hogy szerinte valójában nem Schiffer András áll az ügy mögött, hanem a kormány.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Furcsa páncélosok bukkantak fel Moszkvában, veszélyben Bahmut - Ukrajnai háborús híreink szombaton

Furcsa páncélosok bukkantak fel Moszkvában, veszélyben Bahmut - Ukrajnai háborús híreink szombaton

Tegnap nagyon veszélyes tendenciának nevezte a Kreml szóvivője, hogy európai politikusok folyamatosan az ukrajnai konfliktusba való közvetlen beavatkozás lehetőségéről nyilatkoznak - ezt megelőzően  a pozsonyi külügyminisztérium közölte, hogy Szlovákia aktívan részt fog venni az ukrajnai béke megteremtéséről Svájcban júniusban rendezendő nemzetközi konferencián, és határozottan a békés megoldás mellett áll ki. A fronton is zajlanak az események: magyarázkodása készült egy dél-afrikai katonatiszt az orosz médiában, amiért az Ukrajnában zsákmányolt NATO-harcjárművek közt felbukkant egy dél-afrikai gyártmányú Mamba páncélos is. Ukrajna keleti részén két kulcsfontosságú város körül továbbra is heves harcok folynak, egyre nagyobb veszélyben Bahmut. Háborús híreink szombaton, percről percre.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×