eur:
394.07
usd:
365.65
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

"Indul az MSZP-n belüli hatalmi harc"

Indul az MSZP-n belüli hatalmi harc -így tálalják a lapok, hogy Gyurcsány Ferenc volt pártelnök pártszavazást kezdeményez. A volt és jelenlegi szocialista vezetők is bírálták a felvetést.

"Kifejezetten káros" - ez az MSZP elnökhelyettesének véleménye a pártszavazásról. Balogh András az ATV-ben nyilatkozott erről.

A volt miniszterelnök-pártelnök kedden jelentette be, hogy platformja párszavazást kezdeményez, két témában. Gyurcsány Ferenc azt szeretné, ha a párt gazdálkodása átláthatóbb lenne annál, mint amit a törvény előír. A vezetők jövedelmi, vagyoni helyzetét összevetné a valósággal. Másrészt közvetlen vezetőválasztást javasolt, és azt, hogy a funkciókat ne lehessen halmozni.

Balogh András a kereskedelmi televízióban azt mondta, hogy ez káros a baloldal és az ország számára is, ráadásul éppen akkor veti fel a párt volt vezetője, mikor kritikus a helyzet Magyarországon. Az szerinte jogos, hogy nyissanak tiszta lapot a szocialisták, ugyanakkor emlékeztetett, hogy a legtöbb korrupciós és egyéb botrány éppen Gyurcsány Ferenc miniszterelnökségének idejére esett.

Lendvai Ildikó volt pártelnök szerint sem az MSZP alapszabályának módosítása most a legfontosabb feladat az országban. Szerinte inkább törvényjavaslatokkal kellene előjönni.

Az MSZP korábbi elnöke, Hiller István szerint rossz az időzítés, hiszen az MSZP-nek nem önmagára, hanem a Fideszből kiábrándult szavazókra kell figyelnie.

Mesterházy Attila pártelnök még kedden arról beszélt, az MSZP legfontosabb feladata a hitelesség visszaszerzése, de a szocialista párt nem foglalkozhat elsősorban önmagával.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Kijevnek több fegyverre van szükség, Lengyelország és Ukrajna ezért azt tervezi, hogy közös fegyvergyártó vállalatokat létesítenek a két ország területén - jelentette be Denisz Smihal ukrán kormányfő csütörtökön Varsóban, a lengyel hivatali partnerével közös sajtóértekezleten. Martin Herem, az észt fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, országának két év alatt meg kell kétszereznie a védelemre fordított összegeket, hogy elegendő lőszert halmozhasson fel ahhoz, hogy döntő vereséget mérjen egy orosz inváziós erőre – írja a Reuters. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×