eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Meghosszabbította a kormány a gáz- és távhő-támogatási rendszert - a nap hírei

A büntető törvénykönyv módosítása után azok is büntethetőek lesznek, akik egyenruhában félelmet és riadalmat keltenek az ország lakosságában - mondta a belügyminiszter.

Meghosszabbította a kormány augusztus 31-ig a szociális alapú gáz- és távhő-támogatási rendszert. Az igénylések benyújtásának határideje eredetileg szombaton járt volna le. Nem kell külön kérelmet benyújtani, ha a rászorultság változatlan, vagyis az egy főre eső jövedelem nem haladja meg az öregségi nyugdíjminimum két és félszeresét, a 71.250 forintot. Nagy Anna kormányszóvivő elmondta, hogy a szociális alapú gáz- és távhő-támogatást szeptember 1-jétől egy kibővülő lakásfenntartási támogatási rendszer váltja fel.

A büntető törvénykönyv módosítása után azok is büntethetőek lesznek, akik egyenruhában félelmet és riadalmat keltenek az ország lakosságában - mondta a belügyminiszter. Pintér Sándor a polgárőrség fennállásának 20. évfordulója alkalmából tartott ünnepségen közölte: a közbiztonság erősítése érdekében módosítani fogják a polgárőrségről szóló törvényt is.

Előzetes letartóztatásba helyezte az Egri Városi Bíróság azt a három gyöngyöspatai férfit, akit a településen kedd éjszaka kirobbant verekedés miatt vettek őrizetbe. Mindhármuk ellen felfegyverkezve, csoportosan elkövetett garázdaság gyanúja miatt indított eljárást a gyöngyösi rendőrkapitányság. A keddi verekedés óta nem volt újabb rendbontás a Heves megyei településen, ahol a hónap végéig fokozott rendőri ellenőrzés lesz.

Gyurcsány Ferenc volt kormányfő mentelmi jogának felfüggesztését kérte az Országgyűléstől az ügyészség. Ezt maga a szocialista politikus jelentette be az egyik közösségi portálon. Gyurcsány Ferenc közölte: korábbi ígéretének megfelelően lemond mentelmi jogáról. A volt miniszterelnök azt írta: a rövid hivatalos levél alapján hivatali visszaéléssel gyanúsítják, és az értesítésben szereplő büntetőügy-szám alapján a sukorói beruházásról van szó. Horányi Miklós, a Legfőbb Ügyészség szóvivője az InfoRádiónak elmondta, hogy az ügyben további eljárások és gyanúsítások várhatók.

Menesztette a Nemzetgazdasági Minisztérium turizmusért és kereskedelemért felelős helyettes államtitkárát a kormányfő. Orbán Viktor április 30-ikai hatállyal mentette fel a júniusban kinevezett Horváth Endrét a tárcavezető, Matolcsy György javaslatára. A menesztés okát egyelőre nem ismertették.

A mikro-, valamint a kis- és közepes vállalkozások finanszírozására koncentrál az idén az OTP Bank - közölte a bankcsoport elnök-vezérigazgatója. Csányi Sándor az InfoRádióban elmondta: ezeknek a cégeknek a hitelezése jövedelmezőbb és kevésbé kockázatos. Az OTP elnök-vezérigazgatója beszélt arról is, hogy a lakossági hitelezésben a korábbi 15-ről 35 százalékra nőtt a piaci részesedés, a személyi hitelekben pedig 50 százalék körüli arányt tartanak. A részvényesek a bankcsoport éves rendes közgyűlésén úgy döntöttek, hogy 73 forint osztalékot fizet részvényenként az OTP, az igazgatóságába pedig új tagként bekerül Hernádi Zsolt, a MOL elnök-vezérigazgatója.

Több mint hetvenezren kérték eddig a magyar állampolgárságot A nemzetpolitikai államtitkárság adatai szerint hetente több mint 4 ezer kérelmet adnak be a határon túli magyarok, amely megfelel az előre jelzett adatoknak. Eddig mintegy ezren lettek magyar állampolgárok az egyszerűsített honosítási eljárás révén. A külképviseleteken a legnagyobb érdeklődés Csíkszeredán, Szabadkán és Kolozsváron tapasztalható, de volt ügyfél Tallinnban, Bejrútban, Abu Dhabiban, Tokióban és Teheránban is.

Kényszerleszállást hajtott végre a katari légitársaság egyik utasszállítója a Liszt Ferenc repülőtéren. A Budapest Airport vállalati és közkapcsolati igazgatója az InfoRádióban elmondta: a Bécsből Dohába tartó Airbus azért fordult vissza a román légtérből, mert a műszerek füstöt jeleztek. Hardy Mihály hozzátette: az utasszállító 103 emberrel a fedélzetén rendben landolt Budapesten. A gépen: nem volt sem tűz, sem füst, valószínűleg az egyik műszer romlott el.

Megtartották az évtized esküvőjét Londonban. A brit fővárosban csaknem 1 millióan figyelték kivetítőkön, világszerte pedig százmilliók nézhették egyenes adásban, ahogy Vilmos herceg, II. Erzsébet királynő unokája és Catherine Middleton összeházasodott. A házasság pillanatától Vilmos a Cambridge hercege, felesége, Katalin pedig a Cambridge hercegnője címet viseli.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×