eur:
394.78
usd:
370.89
bux:
65150.27
2024. április 19. péntek Emma

Nyugodt a helyzet Gyöngyöspatán

Nem volt rendőri intézkedésre okot adó körülmény péntek délután óta Gyöngyöspatán - tájékoztatta a helyszínen az MTI-t Soltész Bálint, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője. Az MSZP romaügyi nemzeti kerekasztal létrehozását kezdeményezi.

A helyszínen az MTI azt tapasztalta, hogy a magukat Véderőnek nevező szervezet tagjai valamennyien elhagyták azt a magánterületet, ahol előzőleg április 22. és 24. közötti időre katonai alapismereteket oktató tábort hirdetett meg a szervezet. Ugyanakkor még szombaton 267 gyöngyöspatai roma nő és gyermek távozott a Vöröskereszt közreműködésével Csillebércre és Szolnokra.

A helyi roma közösség, a Hegyalja utca, vagyis a cigánysor, a közterületek takarításával és csinosításával töltötte az időt szombaton délelőtt.

Nemzeti kerekasztalt akar az MSZP


Romaügyi nemzeti kerekasztal létrehozását kezdeményezi az MSZP a jövő héten - jelentette be szombati, Gyöngyöspatán tartott sajtótájékoztatóján Teleki László, a szocialista párt elnökségi tagja, volt romaügyi államtitkár.

Mint mondta, a romaügy nemzeti ügy, ezért nemzeti megoldásra van szükség. A kerekasztal munkájába be kívánják vonni valamennyi demokratikusan működő parlamenti pártot és a magyarországi civil jogvédő szervezeteket.

Teleki László nemmel válaszolt arra a kérdésre, miszerint az ő fogalmai szerint a Jobbik is beletartozik-e a demokratikus pártok sorába. Ugyanakkor - tette hozzá - a létrejövő nemzeti kerekasztal tagjai első ülésükön dönthetnek arról, hogy bevonják-e a munkába a Jobbikot.

A kerekasztal a többi között kidolgozhatna egy cselekvési programot arról, hogy milyen adókedvezményekkel tehetné a vállalkozások számára vonzóvá az állam a halmozottan hátrányos térségeket - ismertette.

Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!
választás 2024

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×