eur:
393.8
usd:
367.6
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk

Az ellenzék is támogathatja a dohányzási tilalmat

A tervek szerint már kedden elfogadhatja az Országgyűlés a nem dohányzók védelméről szóló törvényjavaslatot. Az egyik beterjesztő, a fideszes Heintz Tamás szerint akár még a szocialista és a jobbikos képviselők többsége is igennel szavazhat.

Jövő hét kedden szavaz a parlament a nem dohányzók védelméről szóló törvényről. Heintz Tamás, az egyik beterjesztő arra számít, hogy elfogadják a javaslatot.

A Fidesz politikusa azt mondta, nem hiszi, hogy a törvény nagy ellenállásba ütközne, akár még a szocialista és a jobbikos képviselők többsége is igennel szavazhat. Az ellenállás eddig nem is a pártok, hanem a dohánylobbi és a vendéglátóipar részéről érkezett - tette hozzá.

Amennyiben az Országgyűlés a jelenlegi formájában fogadja el a törvény módosítását, úgy jelentős gazdasági károkkal lehet számolni - mondták magyar és külföldi szakértők a Magyar Vendéglátók Ipartestületének háttérbeszélgetésen kedden. Háber Tamás, az MVI tiszteletbeli elnöke szerint ha a bel- és a kültéri, valamint a közterületi tilalom is életbe lépne már az idén július 1-jén, úgy a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) számításai szerint már az idén több mint 50 milliárd forint költségvetési hiány keletkezhet. Ha a tervezett törvénymódosítás csak jövőre lesz hatályos, úgy a teljes nemzetgazdasági veszteség 2012-ben meghaladhatja a 260 milliárd forintot. Erre reagálva Heintz Tamás azt mondta: ahol eddig bevezették a szigorítást, ott nem keletkezett lényegi gazdasági hátrány.

A fideszes parlamenti képviselő elmondta: március 9-én nyújtottak be módosító indítványokat a törvényjavaslathoz, de azóta nem érkezett változtatási javaslat. Most már csak koherenciazavarra hivatkozva lehet módosítást benyújtani - tette hozzá.

Hanganyag: Farkas Dávid

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×