eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Hova jutott el 15 év alatt a magyar internet?

A magyar internet veteránjai találkoznak csütörtök este hét órától a Pesti Lámpásban. Uj Péter, az Index főszerkesztője elmondta: az esemény apropója, hogy körülbelül tizenöt évvel ezelőtt indult el a magyar kereskedelmi internetszolgáltatás.

Tizenöt éve élénkült meg a magyar internetes élet: ekkor jelent meg a Magyar Elektronikus Könyvtár, az Internetto, ami az Index jogelődje, és ekkor volt először hozzáférhető a kereskedelmi internetszolgáltatás, ugyan még rettenetes áron és borzasztó lassú sebességgel - közölte az InfoRádióval Uj Péter.

Az Index főszerkesztője elmondta: csütörtök este a Pesti Lámpásban találkoznak a magyar internet veteránjai, akik azt is megpróbálják kideríteni, oda jutott-e a magyar internet, ahová 1995-ben gondolták, hogy jutni fog.

Uj Péter szerint a háló sok részét intenzívebben használjuk és jobban beépült a mindennapokba, mint ahogy arra számítani lehetett, de néhány területen nem valósultak meg a várakozások. 1995-ben a hazai számítógépes kultúra fejlettebb volt a környező országokénál, ezért azt remélték, hogy az internet előretörése ugródeszkát jelent majd, mégsem sikerült előretörni Európa élvonalába - fejtette ki.

A találkozón ott lesz Nyírő András, az Internetto és az Index korábbi főszerkesztője, Horváth Iván irodalomtörténész, az ELTE tanszékvezetője, valamint Moldován István és Kokas Károly, a Magyar Elektronikus Könyvtár alapítói.

Hanganyag: Litauszky Balázs

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×