eur:
389.38
usd:
361.48
bux:
68391.22
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Kihelyezett ülést tart ma Veszprémben a kormány

Kihelyezett ülést tart ma Veszprémben a kormány; a fő téma a vörösiszap-katasztrófa lesz. Döntenek arról is, hogy mikor indulhat újra a termelés az ajkai timföldgyárban.

Korábban a Magyar Alumínium Zrt. vezetésével megbízott kárfelszámolási biztos úgy vélte: leghamarabb a hét végén kezdődhet meg a termelés. Bakondi György szólt arról is, hogy a társaság budapesti központjában házkutatást tartottak, minden telephelyét a rendőrség őrzi, és ellenőrzése alá vonta az informatikai rendszert.

Hozzátette: kérésére az APEH elkezdte a cég teljes revízióját. Bakonyi Zoltánt, a vállalat őrizetbe vett vezetőjét több ember halálát okozó közveszély okozással és környezetkárosítással gyanúsítja a rendőrség. A katasztrófa sújtotta térségben az éjjel is folytatódott a védőgátak megerősítése. Dobson Tibor kárfelszámolási szóvivő az InfoRádióban elmondta: a kárfelmérés tart, az eddigi vizsgálatok szerint több mint 20 házat már biztosan le kell bontani Kolontáron és Devecserben. Hozzátette: ha minden jól halad, akkor a térségből kiköltöztetett emberek a hét végén visszatérhetnek otthonaikba.

A katasztrófának 8 halálos áldozata van; a sérültek közül 50-en vannak kórházban, 10 ember állapota súlyos vagy életveszélyes.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Az Európai Bizottság meglépi azt Lengyelországgal, amit Magyarország is szeretne

Az Európai Bizottság meglépi azt Lengyelországgal, amit Magyarország is szeretne

Az Európai Bizottság hétfőn elindítja azt a folyamatot, amelynek célja, hogy hivatalosan is lezárja a Lengyelországgal a jogállamiság hiányosságokról szóló évek óta tartó vitát – közölte három, a tervet ismerő személy a Financial Times-szal. A tavalyi választásokat követően a Donald Tusk vezette EU-párti lengyel kormány februárban tervet terjesztett elő az igazságszolgáltatás függetlenségének helyreállítására, amelyet még a Jog és Igazságosság Párt által vezetett párt terjesztett elő.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×