eur:
388.64
usd:
360.9
bux:
68568.49
2024. május 7. kedd Gizella

A kormányfő elárulja, hogyan tartható a hiánycél

Ma jelenti be Orbán Viktor a 3,8 százalékos költségvetési hiánycél megtartása érdekében tervezett gazdasági intézkedéseket - tudta meg az InfoRádió a miniszterelnök szóvivőjétől.

Magyarország további lépésekre készül annak érdekében, hogy tartani tudja az idei 3,8 százalékos költségvetési hiánycélt - mondta Orbán Viktor Pécsen. A miniszterelnök úgy fogalmazott, hogy "kínosan nevetséges volna, ha az elnökséget adó ország nem volna képes tartani az unióban általános gazdálkodási szabályokat."

Orbán Viktor a tervezett intézkedésekre nem tért ki az Európai Bizottság elnökével, José Manuel Barrosóval folytatott megbeszélést követő sajtótájékoztatón, az újságírók pedig nem kérdezhettek.

Elmondta viszont azt, hogy míg a magyar gazdaság az idén stagnált, jövőre már a legóvatosabb szervezetek, például az Európai Unió is, úgy látja, hogy gazdasági növekedés várható. Ezért jó esély van rá, hogy jövőre az unióban elvárt három százalékos hiányt is tartani tudja az ország.

Szintén tegnap egy budapesti sajtótájékoztatón Szijjártó Péter miniszterelnöki szóvivő az InfoRádió kérdésére válaszolva arra utalt, hogy Orbán Viktor ma jelenti be a 3,8 százalékos hiánycélt tartását szolgáló intézkedéseket. (Egy meghívó szerint Orbán Viktor délután a Széll Kálmán Alapítvány "Hogyan tovább, Magyarország?" című budapesti rendezvényén mond beszédet.)

Az Európai Bizottság elnöke Pécsett megnyugtatónak nevezte a hiánycél tartásával kapcsolatos magyar terveket. José Manuel Barroso biztos abban, hogy Magyarország képes lesz megtenni a fiskális konszolidációhoz szükséges lépéseket.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Nagyot ralizott az OTP!

Nagyot ralizott az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában a múlt heti esés után szép pluszban zártak a tőzsdék, és Amerikában is az emelkedésé volt a főszerep. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén is kedvező hangulatban telt a kereskedés, elsősorban az OTP-nek köszönhetően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×