eur:
402.28
usd:
366.59
bux:
73931.55
2024. október 7. hétfő Amália

Melyik taxis cégé lesz Ferihegy?

A Budapest Airport kiírta azt a tendert, amelynek a nyertese a jövőben a Zóna Taxit felváltva köthet szerződést a Ferihegyi repülőtér üzemeltetőjével. Eközben a Zóna Taxi képviselője cáfolta a szerződésbontás tényét, és a cég munkatársai továbbra is szállítják az utasokat.

A Népszabadság értesülései szerint a Budapest Airport négy céget - a City Taxit, a 6x6-ot, a Főtaxit és a Budapest Taxit - hívott meg a tenderre, miután a cég vezetői jelezték, hogy szerződést bontanak a Zóna Taxival. A szakítás ok pénzügyi vita lehet, ugyanis a Zóna Taxi évek óta veszteséges.

Az InfoRádió úgy tudja, hogy a két fél közötti szerződést a múlt héten bontották fel, és az várhatóan 60 napon belül válik érvénytelenné. Eközben a tendert már kiírták, annak azonban csak akkor lehet nyertese, ha a jelenlegi kontraktus érvénytelenné válik.

Veres István, a Zóna Taxi résztulajdonosa és szóvivője szerint a reptér nem írhatott volna ki szabályszerűen tendert a 2011. májust követő időszakra. Úgy látja, a Ferihegyi repülőtér üzemeltetője még nem mondta fel a szerződést, csak arról értesítette a társaságot múlt pénteken, hogy hatvan nap múlva megteszi azt. Veres István emiatt bízik abban, hogy még rendezhetik viszonyukat a Budapest Airporttal, amelynek azonban sajtóértesülések szerint mintegy 100 millió forinttal tartoznak.

A tenderre nem meghívott cégek szerint a probléma az, hogy nem egyértelmű, kit miért hívnak meg és kit miért nem. A Budapest Airport ugyanakkor állítja: a tender célja épp az átláthatóság növelése. Eközben azonban még az új városvezetés szándékai sem tisztázottak még, liberalizációra is sor kerülhet.

Szakértők szerint visszás, hogy két olyan társaság is lemaradt a meghívottak listájáról, amelyek nagyobbak egyes meghívott cégeknél. Ilyen a többi között a Taxi4 és a nemrégiben egyesüléssel létrejött Radió-Tele5.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Falus András az orvosi Nobelről: a díjazott felfedezés Karikó Katalin területét is továbbviheti

Falus András az orvosi Nobelről: a díjazott felfedezés Karikó Katalin területét is továbbviheti

Két amerikai kutató – Victor Ambros fejlődésbiológus és Gary Ruvkun molekuláris biológus – kapta a mikro-RNS felfedezéséért és a génszabályozásban betöltött szerepének feltárásáért az idei orvosi-élettani Nobel-díjat. Munkájuk lényegéről Falus András Széchenyi-díjas immunológus professzort, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagját kérdeztük.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×