eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Vörösiszap: a nyolcadik halálos áldozat egy idős nő

Újabb holttestet találtak a vörösiszappal elöntött Devecser határában - közölte Dobson Tibor kármentesítési szóvivő hétfőn az InfoRádió kérdésére. A nyolcadik halálos áldozat az MTI értesülései szerint egy idős nő.

A holttestet a speciális mentők Devecser határában találták meg hétfő délután. Dobson Tibor tájékoztatása szerint azt az embert találták meg, akit egy héttel ezelőtt elsodort a vörösiszap-lavina, a katasztrófavédők és a mentőegységek azóta próbálták őt felkutatni.

A szóvivő közlése szerint több embert már nem keresnek.

Az MTI úgy tudja, a speciális mentők egy idős nő holttestére bukkantak.

Az ajkai térségben bekövetkezett vörösiszapömlést követően négy holttestet találtak Kolontáron a mentésben részt vevő egységek. A kormányzat vörösiszap-tragédiáról beszámoló honlapja szerint egy 37 éves férfit, egy 73 éves nőt, egy 82 éves nőt és egy 1 év körüli leánygyermeket. "Az elhunytak halálát mindegyik esetben fulladás okozta" - írták. Ekkor még három embert kerestek: egy 76 éves és egy 85 éves nőt, valamint egy 73 éves férfit.

A halálos áldozatok száma péntek hajnalban emelkedett ötre: a veszprémi kórházban meghalt egy 81 éves férfi, aki súlyos sérüléseket szenvedett - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) az MTI-vel.

Ezt követően az eltűntek közül megtalálták két embert holttestét pénteken Devecser határában.

A TV2 péntek esti híradója szerint egy idős férfi és egy idős nő holttestét találták meg, mindkét áldozat kolontári.

A speciális mentők és a katasztrófavédelmi egységek a tragédia bekövetkezte óta éjjel-nappal keresték az eltűnteket. Többször átkutatták a vörösiszappal elöntött Torna-patakot, illetve lecsapolták a halastavat is.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Az oroszok Harkivban támadnak, a tengeren nagy veszteség érhette őket - Háborús híreink vasárnap

Az oroszok Harkivban támadnak, a tengeren nagy veszteség érhette őket - Háborús híreink vasárnap

Az oroszok Harkivban nyomulnak előre, szombaton egy falu elfoglalását jelentette be az orosz védelmi minisztérium. Közben Ukrajna lőszerhiánnyal küzd, és a harkivi frontról több ezer civilt evakuáltak. Tegnap életbe lépett az új törvény, amely átalakítja a hadsereg mozgósításának módját. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök elutasította Emmanuel Macron francia elnök javaslatát az Oroszország és Ukrajna közötti ideiglenes tűzszünetre a párizsi olimpia alatt. Szombaton ebben a cikkünkben számolunk be a háború legfontosabb eseményeiről.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×