eur:
402.28
usd:
366.59
bux:
73931.55
2024. október 7. hétfő Amália

Megszűnt a független közszolgálati média az MSZP szerint

Az MSZP szerint azzal, hogy a médiatanácsnak nincs ellenzéki tagja, lényegében megszűnt a független közszolgálati média Magyarországon.

Öt taggal létrejött hétfőn a médiatanács, az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) jogutódja.

Az Országgyűlés hétfőn 259 igen szavazattal, 89 nem ellenében egy szavazással döntött arról a listáról, amely a tagok megválasztásával létrehozta a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsát.

A médiatanács öttagú: elnöke Szalai Annamária, az NMHH elnöke, aki a kinevezés tényével és időpontjával a médiatanács elnökjelöltjévé is vált.

A további négy tagra az Országgyűlés e célra létrehozott eseti bizottsága tett javaslatot a parlamentnek. A tagok: Vass Ágnes, Kollarik Tamás, Koltay András és Auer János. Mindannyiukat a Fidesz jelölte.

A szocialista párt hétfőn MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, a tagok hétfői jelölésével és megválasztásával a Fidesz-KDNP az áprilisban aratott kétharmados győzelmét nem a nemzeti együttműködés rendszere, hanem a XXI. századi magyar pártállam felépítésének kívánja szentelni.

"Az úgynevezett független médiatanácsba a kormánypártok által delegált Fidesz-hű kvartett, kiegészülve a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság elnöki székébe kilenc évre bebetonozott Szalai Annamáriával, garancia rá, hogy a hivatalos pártsajtó helyett a valódi nyilvánosság erejében hívők mától búcsút mondhatnak a független magyar közszolgálati televíziózásnak, rádiózásnak" - fogalmaz az MSZP közleményében, amelyben azt ígérik, ahogy eddig, ezután is minden törvényes eszközzel fel fognak lépni a Fidesz-KDNP túlhatalmának ellensúlyozása érdekében.

Címlapról ajánljuk
Falus András az orvosi Nobelről: a díjazott felfedezés Karikó Katalin területét is továbbviheti

Falus András az orvosi Nobelről: a díjazott felfedezés Karikó Katalin területét is továbbviheti

Két amerikai kutató – Victor Ambros fejlődésbiológus és Gary Ruvkun molekuláris biológus – kapta a mikro-RNS felfedezéséért és a génszabályozásban betöltött szerepének feltárásáért az idei orvosi-élettani Nobel-díjat. Munkájuk lényegéről Falus András Széchenyi-díjas immunológus professzort, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagját kérdeztük.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×