eur:
386.94
usd:
356.01
bux:
68088.24
2024. május 17. péntek Paszkál

Összeütközött két erdei kisvonat Királyréten

Két kisvonat ütközött össze a Királyréti Erdei Vasút hártókúti megállójánál vasárnap reggel - közölte a rendőrség az MTI-vel. Egyelőre három sérültről van hír.

Kovács Viktória, a Pest Megyei Rendőr- főkapitányság szóvivője elmondta, hogy az elsődleges információk szerint az erdei kisvasút két kocsija eddig ismeretlen okból szemből ütközött egymásnak. A reggel 9 óra körül történt balesetben valószínűleg hárman sérültek meg, de pontos számot csak később lehet tudni.

A helyszíni szemle jelenleg is tart, a vonatközlekedés egyelőre szünetel.

Kettler Tibor, a kisvasút üzemvezetője az MTI-nek azt mondta, hogy egy mozdony és egy motoros kocsi ütközött össze, valószínűleg a mozdonyvezető figyelmetlensége miatt. Hozzátette: az egyik kocsi kisiklott, de már dolgoznak azon, hogy visszategyék a sínre. Az üzemvezető információi szerint összesen 12 ember tartózkodott a vonatokon, közülük "néhányan" kisebb, jellemzően hámsérülést szenvedtek.

A "nem túl jelentős" baleset miatt várhatóan csak rövid ideig szünetel majd a forgalom Királyrét környékén, a baleset körülményeit a Közlekedésfelügyelet bevonásával vizsgálják majd - közölte Kettler Tibor.

Címlapról ajánljuk
Demkó Attila: Harkiv elfoglalásához kevés az ottani orosz erő

Demkó Attila: Harkiv elfoglalásához kevés az ottani orosz erő

Miközben az amerikaiak továbbra is ragaszkodnak ahhoz, hogy fegyvereiket csak Ukrajna megszállt részein vethetik be orosz erők ellen, egy ukrán katona a The Telegraph-nak arról beszélt, hogy az ukrán seregek frusztráltak amiatt, hogy tétlenül kell nézniük Vlagyimir Putyin katonáinak felsorakozását a határövezet orosz oldalán, és így Harkiv el fog esni.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Újabb műtéten esett át Robert Fico, továbbra is súlyos az állapota – Híreink Szlovákiából pénteken

Újabb műtéten esett át Robert Fico, továbbra is súlyos az állapota – Híreink Szlovákiából pénteken

Peter Pellegrini, Szlovákia megválasztott köztársasági elnöke elmondta, csütörtökön röviden találkozott Robert Ficóval, a szerdán meglőtt szlovák miniszterelnökkel, akivel röviden beszélni is tudott. A leendő államfő szerint Fico emlékszik a merényletre és a kórházba szállítására is. Robert Kaliňák védelmi miniszter péntek délutáni tájékoztatása szerint újabb műtéten esett át Fico pénteken, állapota továbbra is súlyos. Frissülő cikkünkben követjük a szlovákiai eseményeket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×