eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Horváth Csaba: az MSZP nem lépne koalícióra a Fidesszel a fővárosban

Horváth Csaba, az MSZP főpolgármester-jelöltje nem tartja elképzelhetőnek, hogy egy Tarlós István vezette Budapest főpolgármester-helyettese legyen, vagy hogy pártja ilyen helyzetben koalícióra lépjen a Fidesszel.

A szocialista politikus szombaton tartott sajtótájékoztatóján kérdésre válaszolva úgy fogalmazott, demokratákkal - köztük LMP-sekkel vagy akár fideszesekkel - programalapon tud elképzelni együttműködést.

Horváth Csaba hangsúlyozta, koalícióra a polgárokkal szeretne lépni, és azt ígérte, helyi ügydöntő népszavazás formájában minden fontos, hosszú távú döntés előtt kikéri a fővárosiak véleményét - a főpolgármester-jelölt erre garanciát vállalt. Az ügydöntő népszavazások közül a közösségi közlekedés átalakítását emelte ki.

A szocialista politikus azzal lenne elégedett, ha az MSZP megszerezné a többséget a Fővárosi Közgyűlésben, de véleménye szerint az eredménytől függetlenül törekedni fog az együttműködésre a fővárosiakkal.

Arra a kérdésre, hogy találkozott-e Tarlós Istvánnal, nemmel felelt, és emlékeztetett arra, hogy a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje nem akart leülni vele vitázni, mert a választások előtt nem akarta megosztani a budapestiekkel, hogy mire számítsanak.

Horváth Csaba megalázó eljárásnak nevezte azt a kampányban elhangzott kormánypárti tervet, mely szerint az adórendszeren keresztül büntetnék azokat a nőket, akik még nem akarnak vagy nem tudnak gyereket vállalni.

Azt ígérte, megválasztása esetén a nők a jövőben is szabadon dönthetnének arról, mikor vállalnak gyereket, amennyiben pedig ezt megteszik, a főváros minden segítséget megad nekik. Példaként említette az óvodai és bölcsődei kapacitások bővítését, valamint az intézmények hosszabb nyitva tartásának bevezetését.

Címlapról ajánljuk
Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×