eur:
390.91
usd:
365.98
bux:
68142.02
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Mégsem kerül veszélybe a jogosítványunk

Nem lép életbe az előző kormány által hozott rendelet, amely értelmében augusztus elsejétől szigorodott volna a vezetői engedélyekhez előírt egészségügyi alkalmassági vizsgálat - közölte a Nemzeti Erőforrás Minisztérium.

Réthelyi Miklós, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium irányítója 2011. január 1-ig elhalasztotta annak a rendeletnek az életbe lépését, amely a közúti járművezetők egészségi alkalmasságának megállapításáról szólt, és az előző tárca vezetői hozták idén májusban.

Amennyiben a rendelet augusztus elsejétől életbe lépett volna, egyebek mellett a siketek és nagyothallók részére jelentősen megnehezítette volna a közúti járművezetői engedély megszerzését. A tárca többek között emiatt tartja indokoltnak a szabályozás felülvizsgálatát.

Az Egészségügyért Felelős Államtitkárság az elkövetkezendő hónapokban az érintett szakmai és civil érdekképviseleti szervezetekkel egyeztetni fogja az európai uniós jogharmonizációs kötelezettségből fakadó változtatási javaslatokat, és konszenzusos megoldás kialakítására törekszik.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Régiós bajnok a forint

Régiós bajnok a forint

A hétfő délutáni erősödés óta tesztel a forint egy fontos technikai vonalat, amely ha letörik, akár a ma reggel közzétett várt feletti magyar GDP-adat hatására, akkor további tér nyílik meg a forint számára. Délelőtt sokáig nem talált erőre a forint, de aztán elindult az erősödés. A hónapban egyelőre a legnagyobb zárkózást a forint mutatta be.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×