eur:
401.55
usd:
363.76
bux:
72716.32
2024. október 3. csütörtök Helga

Újabb buszt tesztel a BKV

Új buszt tesztel a BKV az 5-ös járaton - mondta el Nemecz Gábor, a BKV fejlesztési és beruházási szakigazgatója. Hozzátette, az utasok is elmondhatják a véleményüket a járműről az utastérben feltüntetett e-mail címen.

Újabb autóbuszt tesztel a BKV a budapesti forgalomban, ezúttal a Scania OmniCity típusú járművét próbálhatják ki az utasok az 5-ös busz vonalán.

A 12 méter hosszú, alacsonypadlós, klíma nélküli, Euro 5-ös motorral felszerelt járművet július 26-tól augusztus 1-jéig próbálhatják ki az utasok, díjtalanul - közölte a cég fejlesztési és beruházási szakigazgatója.

A közlekedési társaság ezúttal is várja a visszajelzéseket. Elsősorban arra kíváncsiak, hogy megfelelő-e az ülések száma, elhelyezése, az ülések közötti folyosó mérete, a kapaszkodók mennyisége, és a komfortérzetről, az utastájékoztatás minőségéről, valamint a busz külleméről is várják az utasok véleményét.

Legutóbb az Ikarus új fejlesztésű szóló autóbuszát tesztelték a BKV-nál , korábban pedig egyszerre két magyar csuklós buszt, a Credo Citadellt és az Ikarus 187V-t próbálhatták ki két héten keresztül az utasok.

Középtávon ezer autóbusz lecserélése válik időszerűvé, mivel a buszpark jelentős része nagyon rossz műszaki állapotban van. Nemecz Gábor, a cég fejlesztési és beruházási igazgatója elmondta, ez nagyjából 60-80 milliárdos költséget jelent, amit a BKV nem tud kigazdálkodni. Az igazgató szerint a közbeszerzési törvény nem ad lehetőséget a hazai gyártók előnyben részesítésére, de az egyenlő feltételeket a pályázat során biztosítani fogják.

Hanganyag: Litauzsky Balázs

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Baj van a szomszédban, tömegével szerelnek le a rendőrök

Hatalmas a rendőrhiány Szlovákiában. Szeptember 30-án járt le a felmondások beadásának határideje azok számára, akik még idén távozni akarnak a testületből. A belügyminisztériumnak nem sikerült megakadályoznia a rendőrök tömeges távozását. Az év végéig 1800-2000 rendőr szerelhet le, ami olyan helyzetet teremthet, amit már a lakosság is megérezhet a hétköznapokban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.03. csütörtök, 18:00
Kovács Ákos
Kossuth-díjas zeneszerző, előadóművész
Lefordultak a tőzsdék

Lefordultak a tőzsdék

Ma reggel az ázsiai tőzsdéken alapvetően felemás a hangulat, nagy negatív fordulat látható azonban a kínai ingatlanfejlesztőknél. Európában ezt követően rossz a hangulat, míg Amerikában kisebb esés várható. Gazdasági esemény szempontjából idehaza nem várható fontosabb közlés, külföldön azonban az amerikai elbocsátások alakulására lesz érdemes figyelni, illetve az ipari rendelésállományra vonatkozó adatokra.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×