eur:
401.55
usd:
363.76
bux:
72716.32
2024. október 3. csütörtök Helga

Tanúként hallgatja ki a rendőrség Demszky Gábort - lapszemle

A Magyar Nemzet értesülése szerint főpolgármestersége huszadik évében elértek Demszky Gáborhoz az önkormányzat cégeinél zajló nyomozások szálai: az SZDSZ-tagságát a nyáron megszüntető politikust kedden délelőtt a Főkert Zrt. ügyeiben a Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozói hallgatják ki tanúként.

A lap úgy tudja, hogy a 2010. június 7-én hűtlen kezelés megalapozott gyanújával, ismeretlen tettes ellen elrendelt büntetőeljárásban a BRFK gazdaságvédelmi főosztályának rendőrei elsősorban a fővárosi cég tevékenységéről, szerződéseiről, a közszolgáltató tulajdonában álló gazdasági társaságokról és a főváros által átadott pénzek felhasználásáról faggatják majd Demszkyt. A főpolgármester kihallgatásán feltehetően az is téma lesz, hogy a Főkert és leányvállalatai kezelésében lévő ingatlanok milyen módon kerültek ki az önkormányzat tulajdonából.

A Népszabadság szerint az újautó-értékesítés jelentős visszaesése miatt a biztosítók új konstrukcióban és módszerekkel igyekeznek eladni cascotermékeiket. Az eddiginél nagyobb figyelmet kap az év végi kötelezőkampány és a használt járművek piaca is.

Az Index azt írja, hogy egymásnak ellentmondó információk jelentek meg a Magyarországon forgató Anthony Hopkins rosszullétéről. Az biztos, hogy mentőt hívtak hozzá, de az Állami Egészségügyi Központba végül nem érkezett meg. Kérdés, hogy egyáltalán szükség lesz-e kórházi kezelésre.

A Világgazdaságban az olvasható, hogy az energiaipari beruházók a szélparkok létesítésére kiírandó új tenderre várnak. Az országban 300 megawattnyi beépített szélkapacitás működik, 1.100 megawattnyira érkezett ajánlat a szakminisztérium (NFM) által visszavont tenderre, és további 700-800 megawattnyi lenne telepíthető a kiadott szakengedélyek alapján. Az NFM szerint is kellenek a szélerőművek, de az újonnan létesülőknek a kormány fejlesztéspolitikai céljait kell segíteniük.

A Pénzcentrum.hu arról tudósít, hogy az Európai Unió statisztikai hivatala összegyűjtötte, mennyi a minimálbér Európa egyes országaiban. Nem meglepő módon Luxemburgban a legmagasabb, Bulgáriában a legkevesebb a munkavállalóknak fizethető legalacsonyabb bér.

Hanganyag: Herczeg Zsolt

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Baj van a szomszédban, tömegével szerelnek le a rendőrök

Hatalmas a rendőrhiány Szlovákiában. Szeptember 30-án járt le a felmondások beadásának határideje azok számára, akik még idén távozni akarnak a testületből. A belügyminisztériumnak nem sikerült megakadályoznia a rendőrök tömeges távozását. Az év végéig 1800-2000 rendőr szerelhet le, ami olyan helyzetet teremthet, amit már a lakosság is megérezhet a hétköznapokban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.03. csütörtök, 18:00
Kovács Ákos
Kossuth-díjas zeneszerző, előadóművész
Lefordultak a tőzsdék

Lefordultak a tőzsdék

Ma reggel az ázsiai tőzsdéken alapvetően felemás a hangulat, nagy negatív fordulat látható azonban a kínai ingatlanfejlesztőknél. Európában ezt követően rossz a hangulat, míg Amerikában kisebb esés várható. Gazdasági esemény szempontjából idehaza nem várható fontosabb közlés, külföldön azonban az amerikai elbocsátások alakulására lesz érdemes figyelni, illetve az ipari rendelésállományra vonatkozó adatokra.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×