eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Miért haladnak lépésben a villamosok az Árpád hídon?

Legfeljebb óránkénti húsz kilométeres sebességgel közlekedhetnek a villamosok az Árpád hídon, annyira rossz állapotban van a pálya. Gyerkó József, a BKV infrastruktúra-főmérnöke az InfoRádiónak azt mondta: leghamarabb a jövő nyáron kezdődhet el a teljes vonal rekonstrukciója, de az Árpád hídon már hamarabb, várhatóan az őszi, vagy a tavaszi iskolaszünetben hozzá kell látni a munkához.

Annyira rossz állapotban van az 1-es villamos pályája a Lehel utca és a Szentlélek tér közötti szakaszon, hogy a kocsik legfeljebb óránkénti húsz kilométeres sebességgel haladhatnak rajta - mondta az InfoRádiónak a BKV főmérnöke. Gyerkó József hozzátette: ha ennél gyorsabban mennének a villamosok, a keletkező rezgések miatt a pálya balesetveszélyessé válna.

A BKV több éve tervezi az 1-es és 3-as vonal uniós forrásból megvalósuló rekonstrukcióját, az EU-finanszírozás megszerzése azonban nagyon sok feltételtől függ. A főmérnök hozzátette: a magyarországi jóváhagyási folyamat már lezárult, most a projektelemzés zajlik Brüsszelben.

Ha megérkezik az unió válasza, következhet a tervezés és a kivitelező vállalkozók kiválasztása, a munkálatok megkezdését pedig 2011 nyarára várja a közlekedési társaság. Az 1-es vonal legrosszabb állapotban lévő szakasza azonban nem fogja kibírni addig - hangsúlyozta Gyerkó József.

Az Árpád hídi rész felújítását még az idei beruházási évben, és lehetőleg valamelyik iskolaszünetben megkezdenék, hogy a buszos pótlást biztosítani lehessen. Ez csak átmeneti javításokat jelent, hogy a teljes rekonstrukció megkezdéséig feloldhatók legyenek a sebességkorlátozások - fűzte hozzá a főmérnök.

Hanganyag: Litauszky Balázs

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×