eur:
388.23
usd:
360.17
bux:
69016.26
2024. május 9. csütörtök Gergely

Szabadulna rossz imidzsétől a H1N1 vakcina magyar gyártója - lapszemle

A Népszabadság szerint lecseréli tulajdonosát az Omninvest Kft, a Magyar Nemzet pedig arról ír, hogy zárószakaszához érkezett a nyomozás Hunvald György VII. kerületi polgármester és társainak ügyében.

A Népszabadság szerint lecseréli tulajdonosát, és hamarosan nevét is, hogy rossz imidzsétől is megszabadulhasson az Omninvest Kft. A ciprusi offshore cég tulajdonrészét öt magyar, az Omninvest ügyvezetői vásárolják meg, egy cégen keresztül. Az üzlet lényegében megköttetett, állítólag már csak a jogi formaságok vannak hátra.

A Magyar Nemzet azt írja, hogy zárószakaszához érkezett a nyomozás Hunvald György VII. kerületi polgármester és társainak ügyében - nyilatkozta Fazekas Géza, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője. Ez nem jelenti azt, hogy napokon belül lezárulhat a vizsgálat, hiszen a keletkezett dokumentumok rendezése és az iratismertetés hetekig, sőt, akár hónapokig is elhúzódhat. Az MSZP-s Hunvald Györgyöt többrendbeli, bűnszervezetben elkövetett csalással és hivatali visszaéléssel gyanúsítják, amiért az önkormányzat áron alul adott el több mint egytucatnyi kerületi ingatlant.

Az Indexen az olvasható, hogy az Alföldön akár két héttel is nőhet az extrém magas hőmérsékletű időszakok hossza egy évben, és ennek jelentős egészségkárosító hatása lehet. A Magyarországon várható hőmérséklet-növekedés az Alföldet sújtja majd legerőteljesebben, és a legnagyobb melegedéssel ősszel kell számolni. Erre a következtetésre jutott a Magyar Tudományos Akadémia elnökének felkérésére készített tanulmány a magyarországi klímaváltozásról. A Környezeti jövőkép - Környezet- és klímabiztonság címet viselő munkán hatvan tudós dolgozott.

A Napi Gazdaság azt írja, hogy egyes becslések szerint mintegy 20-30 milliárd forint bevételtől esik el az állam az utóbbi években egyre nagyobb, kiterjedtebb és változatosabb technikákkal zajló, gabonakereskedelmet érintő áfacsalások miatt. Épp ezért szerepel már évek óta az APEH kiemelt ellenőrzési céljai között a gabonakereskedelem. A legutóbbi áfaemelés - amelynek következtében a termények után fizetendő forgalmi adó húszról 25 százalékra nőtt - azonban lényegében felhívás volt keringőre és csak növelte a feketén elérhető jövedelmet.

A Világgazdaság rámutat, hogy Magyarországon érték szerint 39,1 százalékos a kis- és középvállalkozások részesedése a közbeszerzésekből, miközben az EU-átlag 42, Szlovéniában 78, Szlovákiában pedig 77 százalék ez a mutató. Ennek megváltoztatására a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium azt ígéri, hogy még a nyáron módosítják a jelenlegi bonyolult közbeszerzési törvény legkritikusabb rendelkezéseit, így az eljárási és egybeszámítási szabályokat, "2011 tavaszáig pedig egy új, áttekinthetőbb, egyszerűbben használható törvényt alkotna".

Hol lehet a legolcsóbban eurót váltani? Mennyi pénzt vigyünk magunkkal? Gyakran hangzanak el ezek a kérdések a családi nyaralás tervezésekor. A komolynak tűnő problémák megoldása egyszerű: vigyünk magunkkal külföldre hitelkártyát! - írja a Penzcentrum.hu.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Hszi Csin-ping: Kína támogatja Magyarországot, hogy nagyobb szerepet játsszon az EU-ban

Hszi Csin-ping: Kína támogatja Magyarországot, hogy nagyobb szerepet játsszon az EU-ban

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtök délután fogadta a Kínai Népköztársaság elnökét, Hszi Csin-pinget. A tárgyalások után az előzetes hírek szerint mintegy másfél tucat megállapodást írtak alá, majd sajtónyilatkozatot tett a két vezető. Orbán Viktor felsorolta az ágazatokat, amelyekben megállapodások jöttek létre. Hszi Csin-ping kiemelte: stratégiai partnerséget köt a két ország, amellyel arany útra terelik a kínai–magyar kapcsolatokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.10. péntek, 18:00
Such György a Magyar Jégkorong Szövetség elnöke
Erdély Csanád a magyar jégkorong-válogatott csapatkapitánya
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×