eur:
389.66
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Cséfalvay: Teljesíthető az állami vállalatoknál a bértömeg-csökkentés

A 29 pontos kormányzati akciótervben meghirdetett bértömeg-gazdálkodási kötelezettség teljesíthető, mert minden költségvetési cégnél van 15 százaléknyi tartalék - mondta az InfoRádióban Cséfalvay Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium stratégiai államtitkára.

Orbán Viktor június 8-án jelentette be a Parlamentben a kormány 29 pontos akciótervét, amelynek egyik eleme az, hogy az állami vállalatoknál 15 százalék bértömeg-csökkentést kell végrehajtani.

A Nemzetgazdasági Minisztérium stratégiai államtitkára az InfoRádiónak azt mondta: a bértömeg-gazdálkodásnak két szélsőséges esete van: az egyik, hogy az alkalmazottak 15 százalékát elküldik, vagy pedig 15 százalékkal csökkentik a béreket.

Cséfalvay Zoltán szerint mivel állami vállalatokat érint az intézkedés, azoknak kell kitalálniuk, hogy milyen megoldást alkalmaznak.

A politikus azonban úgy véli: ezeknek az intézményeknek vannak olyan felesleges részeik, amelyeket ha átvizsgálnak, rájönnek, hogy nincs is azokra szükség, vagyis a költségvetési vállalatoknál van 15 százaléknyi tartalék.

Hanganyag: Ignáth Márk

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×