eur:
389.55
usd:
361.64
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Tizenhárom budapesti kerületben okozhatnak torlódásokat az útfelújítások

Több forgalmas úton kezdődött meg az útburkolat felújítása a fővárosban. A munkák általában két-három hétig tartanak.

29 helyszínen összesen 22 kilométeren újítják fel a főváros útjait 2010 első ütemében, 13 kerületben kell emiatt torlódásokra számítani. A Fővárosi Önkormányzat Podmaniczky útfelújítási programja idén elkerüli a belvárost, de új burkolatot kap például a Budakeszi út, az Etele út, a Németvölgyi út, illetve Pesten például a Megyeri út, Nagy Lajos király útja, vagy az Egressy út. A felújítások általában két-három hétig tartanak, a leghosszabb időtartam pedig egy munka esetében haladja csak meg az egy hónapot.
Király Gábor, a Budakeszi út felújítását végző Magyar Aszfalt területi igazgatója elmondta, felújítják az út és a gyalogosjárda burkolatát, a szegélyeket, a Hűvösvölgyi útnál pedig kiszélesítik a buszsávot. Hozzátette, a munka idején sebességkorlátozásra, és útszűkületre kell számítani.

Az útépítés során, több helyen akadálymentesítik a kereszteződéseket, lesüllyesztik a járdákat, emellett vakvezető sávokat alakítanak ki.

A Fővárosi Önkormányzat közleményében azt írják, igyekeznek úgy ütemezni a felújításokat, hogy azok a lehető legkisebb forgalmi fennakadással járjanak az autósok számára.

A közlemény szerint a fővárosi útfelújításokkal kapcsolatos információk megtalálhatók lesznek a Budapest Portál aloldalán, ám ez tudósításunk idején még nem volt elérhető

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×