eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Visszaszerzi a bűnözői vagyont a hivatal - lapszemle

Hatvanhét bűnügyben több milliárd forintnyi vagyont derített fel Európa-szerte fennállásának eddigi egy éve alatt a Magyar Vagyon-visszaszerzési Hivatal - írja a Népszabadság.

Magyarországon és az EU tagállamaiban 264 ingatlant, 310 céget, járműveket, üzlethelyiségeket és közel kéttucatnyi bankszámlát foglaltatott le a hivatal, amely a bűnözők vagyonának felkutatására alkalmazott "hagyományos" módszernél, azaz a jogsegélynél gyorsabban, így hatékonyabban is dolgozik. A rendőrség központi bankszámla-nyilvántartót állíttatna föl.

Újabb botrány a Velencei-tó partján - írja a Magyar Nemzet. Egy több mint kétmilliárd forintos beruházással kapcsolatban feljelentést tesznek civil szervezetek Velence város baloldali vezetése ellen, mivel szerintük felvetődhet a hűtlen kezelés bűntette is. A környezetvédelmi kérdéseket is érintő ügyben a jövő nemzedékek országgyűlési biztosától is állásfoglalást fognak kérni.

Sosem épül már tovább az M3-as - írja az Index.hu. Ismét nincs érvényes eredmény az M3-as autópálya szabolcsi szakaszára kiírt közbeszerzési eljáráson. A harmadszori eredményhirdetés után is közbeszerzési döntőbizottsági vizsgálat indulhat az ügyben. Az eljárás, több fázisban, szeptember óta tart, az útnak már régen épülnie kellene.

Gazdaságelméleti csata a G20-csúcs előtt - írja a Napi Gazdaság. Az adósságválság nyomán elindult európai megszorítási hullám után Japán új miniszterelnöke, a korábbi pénzügyminiszter, Naoto Kan is a költségvetési kiadások visszafogásával próbálja rendbe tenni országa pénzügyeit és újraindítani a növekedést; a piacok és az amerikai kormány azonban továbbra is attól tartanak, hogy éppen a gazdasági növekedés elfojtásával járhat a fiskális ösztönzés megvonása.

Csökken majd az eva vonzereje - írja a Világgazdaság. Valamennyi magyarországi cég részesülhet a kedvezőbb, 10 százalékos társaságiadó-kulcs előnyéből, ez utóbbi ugyanis az adóalap első 500 millió forintos részére általános érvénnyel vonatkozik majd. Korábbi félreértések után immár világossá vált, hogy a kormány által már az idén bevezetni tervezett átalakítással sávos társasági adózás alakul ki, ahol a 19 százalékos jelenlegi adókulcs csak a nyereség 500 millió forint feletti részére lesz érvényes. Szakemberek szerint ezzel jócskán csökken az eva vonzereje is.

Elképesztő szintre drágulhat a svájci frank - írja a Portfolio.hu. A folyamatosan újabb történelmi csúcsokat döntő svájci frank felkeltette a piaci szereplők érdeklődését, miközben a frankban eladósodott háztartások sem lehetnek nyugodtak. Az alpesi deviza idén nyolc százalékot erősödött az euróval szemben, a Credit Suisse londoni elemzői ugyanakkor további szárnyalásra számítanak, így fellélegzésről még nagyon korai beszélni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Marilyn Monroe-tól Billie Eilishig – Dívák és Ikonok a Magyar Zene Házában

Magyarország nemzetközi kulturális pozícióját mutatja, hogy a londoni Viktória és Albert Múzeum először Budapestre utaztatja nagy sikerű Dívák és Ikonok című kiállítását, amelyet a Magyar Zene Háza magyar művészek történeteivel, tárgyaival egészített ki – mondta Závogyán Magdolna kultúráért felelős államtitkár a tárlatot megnyitó beszédében.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Hatalmas balhé robbant ki Franciaország féltve őrzött területén - Lehet, hogy hamarosan új ország jön létre a semmiből

Hatalmas balhé robbant ki Franciaország féltve őrzött területén - Lehet, hogy hamarosan új ország jön létre a semmiből

Összecsapások alakultak ki Franciaország csendes-óceáni szigetén, ahol a szeparatista mozgalom tagjai régóta Új-Kaledónia elszakadását követelik. A közelmúltban három alkalommal is népszavazást tartottak a tengerentúli területen, ám akkor az önállóságot követelő hangok elbuktak. A mostani események azt mutatják, hogy az elszakadás vágya még mindig ott van a helyiekben és akár elhozhatja egy új ország létrejöttét a világon.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×