eur:
387.73
usd:
357.75
bux:
68180.99
2024. május 17. péntek Paszkál

Online közvetített frakcióüléseket tartana az LMP

A tervek szerint havonta egyszer az interneten keresztül a Lehet Más a Politika teljes tagsága csatlakozhat a párt frakciójának üléséhez. Erről az LMP hétvégi kongresszusa dönthet.

Az alapszabály módosítása lesz a legfontosabb téma a Lehet Más a Politika hétvégi kongresszusán. Erre azért van szükség, mert a parlamentbe jutásnak szervezeti következményei vannak, amelyeknek a dokumentumban is meg kell jelenniük - mondta az InfoRádiónak a párt választmányi titkára.

Meszerics Tamás hozzátette: az alapszabálynak ezentúl rendelkeznie kell a frakcióról mint testületről, és ennek kapcsán rögzíteni kell a választmány és a frakció közötti munka- és felelősségmegosztás részleteit. A rendezvényen emellett határozhatnak az Országos Politikai Tanács átalakításáról is.

A kongresszus javaslatokat tesz majd a frakciószabályzatra vonatkozóan is, amelyek között a magyar politikában szokatlan újítások is szerepelnek. Ilyen például az, hogy tartsanak havonta egyszer, a teljes tagság számára online közvetített, nyilvános frakcióülést, amelybe a tagok is becsatlakozhatnak - magyarázta a politikus.

Az LMP kongresszusa ezúttal nem hoz jelentős személyi döntéseket, a tisztújítást majd június első hétvégéjén tartja a párt. Akkor várhatóan újraválasztják az országos választmány tagjait is.

Hanganyag: Farkas Dávid

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Németh Erzsébet: egy beteg társadalom következménye a politikai merénylet

Németh Erzsébet: egy beteg társadalom következménye a politikai merénylet

Ilyen merényletet csak mentálisan sérült emberek követnek el, de "táptalajként” mindenképpen kell alá egy egészségtelenül működő, megosztott "platformtársadalom”, amelyben a gyűlölködés elfogadottá vált – mondta az InfoRádió által megkérdezett szociálpszichológus.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×