eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel

Feleslegesen fizettek ÁNTSZ-vezetőknek?

A Magyar Nemzet szerint az egészségügyi tárca különszerződés alapján fizetett Bujdosó László regionális és Molnár Kornélia helyettes országos tiszti főorvosnak olyan feladatokért, amelyek az ÁNTSZ általános tennivalói közé tartoznak. Az Egészségügyi Minisztérium az InfoRádiónak cáfolta a hírt.

Molnár Kornélia az újinfluenza elleni védőoltás elosztásával összefüggő logisztikai feladatokat kapott korábban. Szerződését tavaly októberben öt hónapra kötötték és bruttó kétmillió forintot vett át az elvégzett munkáért.

Bujdosó László regionális tiszti főorvos három millió forintról szóló megbízási szerződését 2008. január elsején kötötték két és fél évre. A szakember feladata a minisztérium honlapján szereplő adatok szerint az volt, hogy részt vegyen a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium infrastruktúra-felkészítő tevékenységében, és emellett közreműködjön a H1N1 világjárvánnyal kapcsolatos útmutató, illetve egyes vállalatok védekezési terveinek elkészítésében. A világjárvánnyal foglalkozó bizottság elnökeként pedig elvégezze a testület koordinálását is.

A Fidesz pénzkidobásnak tartja, hogy az egészségügyi tárca különszerződés alapján fizetett Bujdosó Lászlónak és Molnár Kornéliának olyan feladatokért, amelyek az ÁNTSZ általános tennivalói közé tartoznak.

Az Egészségügyi Minisztérium az InfoRádió megkeresésére nem nyilatkozott, közleményben reagált. Ebben az áll, hogy 2009 tavaszáig hasonló méretű pandémia, mint a H1N1-járvány, nem volt tapasztalható sehol a világon. Az oltóanyagok jól szervezett, gördülékeny elosztása érdekében kötöttek különszerződést. A tárca cáfolta, hogy ezen szerződésekben szereplő feladatok korábban Bujdosó László és Molnár Kornélia munkakörébe tartoztak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×