INFORÁDIÓ 

2018. március 24. szombat
Gábor, Karina

Feleslegesen fizettek ÁNTSZ-vezetőknek?

Infostart / InfoRádió
A Magyar Nemzet szerint az egészségügyi tárca különszerződés alapján fizetett Bujdosó László regionális és Molnár Kornélia helyettes országos tiszti főorvosnak olyan feladatokért, amelyek az ÁNTSZ általános tennivalói közé tartoznak. Az Egészségügyi Minisztérium az InfoRádiónak cáfolta a hírt.

Molnár Kornélia az újinfluenza elleni védőoltás elosztásával összefüggő logisztikai feladatokat kapott korábban. Szerződését tavaly októberben öt hónapra kötötték és bruttó kétmillió forintot vett át az elvégzett munkáért.

Bujdosó László regionális tiszti főorvos három millió forintról szóló megbízási szerződését 2008. január elsején kötötték két és fél évre. A szakember feladata a minisztérium honlapján szereplő adatok szerint az volt, hogy részt vegyen a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium infrastruktúra-felkészítő tevékenységében, és emellett közreműködjön a H1N1 világjárvánnyal kapcsolatos útmutató, illetve egyes vállalatok védekezési terveinek elkészítésében. A világjárvánnyal foglalkozó bizottság elnökeként pedig elvégezze a testület koordinálását is.

A Fidesz pénzkidobásnak tartja, hogy az egészségügyi tárca különszerződés alapján fizetett Bujdosó Lászlónak és Molnár Kornéliának olyan feladatokért, amelyek az ÁNTSZ általános tennivalói közé tartoznak.

Az Egészségügyi Minisztérium az InfoRádió megkeresésére nem nyilatkozott, közleményben reagált. Ebben az áll, hogy 2009 tavaszáig hasonló méretű pandémia, mint a H1N1-járvány, nem volt tapasztalható sehol a világon. Az oltóanyagok jól szervezett, gördülékeny elosztása érdekében kötöttek különszerződést. A tárca cáfolta, hogy ezen szerződésekben szereplő feladatok korábban Bujdosó László és Molnár Kornélia munkakörébe tartoztak.

Kapcsolódó hang

Hanganyag
 


A címlapról ajánljuk