eur:
393.84
usd:
367.91
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Szijjártó Péter: Minél nagyobb a felhatalmazás, annál gyorsabb a válságkezelés

Minél nagyobb mértékű felhatalmazást kap a Fidesz a második fordulóban, minél egységesebb lesz a kormány, annál gyorsabban és sikeresebben tud hozzáfogni a válságkezeléshez - nyilatkozta az InfoRádió Aréna című műsorában Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője. A párt elnöki stábjának vezetője elmondta: legfontosabb törvénymódosításokat két hét alatt végrehajtják: ezek a parlamenti és önkormányzati képviselők számának csökkentéséről, valamit a közrend megszilárdításáról szólnak majd.

Amíg a választások első fordulója a többségről szólt, addig a másodikban a nemzeti egységről döntenek majd a polgárok - jelentette ki Szijjártó Péter az InfoRádió Aréna című műsorában.

A Fidesz szóvivője hozzátette: a két forduló között elmennek a választókhoz, és arra kérik őket, hogy minél nagyobb mértékű felhatalmazást adjanak, mert ettől függ, hogy az ország gyorsan kilábal-e a szocialisták okozta csődhelyzetből.

Szijjártó Péter közölte: a Fidesz vállalja az egyedül kormányzás felelősségét, és akármekkora többségük lesz is, a legfontosabb lépéseket elősegítő törvényjavaslatokat beterjesztik majd a parlamentnek.

Ezek az országgyűlési és önkormányzati képviselők létszámának felére csökkentéséről, és a rendőrség megerősítéséről szólnak majd. Utóbbit két hét alatt meg kell oldani, mert az ország bizonyos területein tarthatatlan a helyzet.

A másik fontos teendő, a múlt felszámolása, amire szintén felhatalmazást adta a választók - szögezte le Szijjártó Péter. Hozzátette: ehhez szintén elengedhetetlen a nagy többségű kornrmányzás, hogy megakadályozhassák, hogy köztörvényes bűnözők mentelmijog mőgé bújását.

A Fidesz kormány a jelenlegi úthoz képest épp az ellenkező irányba kíván menni: szakít a megszorítások rossz politikájával, mert ez kudarcot vallott - fejtette ki Szijjártó Péter.

A Jobbik előretöréséről a szóvivő úgy vélekedett: a szélsőséges nézetek megerősödése is az előző kormány vétke, hiszen az elkeseredett emberek már nem hisznek a törvényes útban, radikálisabb megoldásokat akarnak.

Szijjártó Péter szerint ezek a szélsőséges erők meggyengülnek majd, ha az új kormány jól teljesít.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×