INFORÁDIÓ 

2018. március 19. hétfő
Bánk, József

Jobbik: nyomozás indult a párt törvénysértése miatt

InfoRádió / MTI
A területi választási bizottság (TVB) határozata szerint törvényt sértett a Jobbik Magyarországért Mozgalom Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében; az ügyben becsületsértés gyanújával a rendőrség nyomozást indított - tudta meg az MTI szerdán.

Lipők Sándor, a nyírségi 5-ös számú választókerület Fideszes képviselőjelöltje, Kemecse polgármestere az MTI-nek azt mondta: a Jobbik Szebb Jövő című újságjával, amit valamennyi választó postaládájába elhelyezett, rágalomhadjáratba kezdett a Fidesz és jelöltjei ellen, így vele szemben is, amiért a területi választási bizottsághoz fordult, illetve a rendőrségen tett feljelentést.

A politikus tájékoztatása szerint a szabolcsi területi választási bizottság kedden foglalkozott az üggyel és megállapította, hogy "a Jobbik a Szebb Jövő kiadvánnyal és annak terjesztésével megsértette a választási törvényt, illetve az újság impresszumának hiányával a sajtóról szóló törvényt is"; a bizottság a további jogsértéstől eltiltotta a Jobbikot.

Fülöp Gergely, a szabolcsi rendőr-főkapitányság sajtószóvivője az MTI-nek megerősítette: Lipők Sándor feljelentése alapján becsületsértés gyanújával indult nyomozás az ügyben, az eljárásnak egyelőre nincs gyanúsítottja.

A címlapról ajánljuk