eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Visszalép az MCF Szabolcs megyei jelöltje

Visszalép, és nem indul az országgyűlési választásokon Balog József, az MCF Roma Összefogás Párt elnökhelyettese, aki csütörtökön még azt mondta: a roma párt elnökével "becsületből" méretteti meg magát; így a roma szervezetnek csak egyetlen jelöltje, az elnök indulhat.

A roma politikai tömörülés vezetése csütörtöki sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy nem állítanak országos listát, és az általuk összegyűjtött ajánlószelvényeket (közlésük szerint 23 ezret) a sajtótájékoztató után újságírók előtt elégették.

Az MCF színeiben Kolompár Orbán elnök a Borsod megye 5-ös számú választókerületében, azaz Ózdon és környékén méretteti meg, nyilvántartásba is vették hivatalos jelöltként.

Balog József elnökhelyettes a Szabolcs megyei nyírbátori térségben indult volna egyéni képviselőként saját pártjuk színeiben. Ajánlószelvényeit, - elmondása szerint - 850 darabot pénteken leadta, de mint azt az MTI-vel vasárnap közölte: visszalép, és nem indul a voksoláson.

A roma politikus, aki az Országos Cigány Önkormányzat elnökhelyettese is, döntését azzal indokolta, hogy a Szabolcs megyében megerősödött a "szélsőjobbik", és amennyiben ő is elindulna a választásokon, csökkentené a demokratikus pártok esélyeit, amelyek a Jobbik ellenfeleként lépnek fel.

Január elején Kolompár Orbán még azt közölte, hogy mintegy 150 egyéni választókerületben kívánnak jelöltet állítani.

Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rendszeresen monitorozza az általános többlethalálozás alakulását idehaza a Semmelweis Egyetem Epidemiológiai és Survaillance Központja. A napokban megjelent gyorselemzésükben a járványügyi szakemberek kiemelték: 2023 utolsó heteiben 7% többlethalálozás volt megfigyelhető a 2014-2019-es (vagyis Covid-járvány előtti) évek azonos időszakához képest. Az idősek esetében sajnos ebből a szempontból még súlyosabb volt a tavaly év vége.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×