eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Suchman lemondott sávolyi szerepéről

Lemond a sávolyi motorversenypálya építésének koordinálásáról a Balatoni Fejlesztési Tanács elnöke. A közszolgálati rádiónak a kormánybiztos a beruházás körüli vádaskodásokkal indokolta elhatározását, amelyről már tájékoztatta Bajnai Gordon miniszterelnököt.

A szocialista politikus úgy vélte, hogy a BalatonRing körüli bizonytalanság jelentős kárt okozhat a magyar nemzetgazdaságnak, ezért a projekt elhalasztását is célszerűnek tartaná. Hozzátette ugyanakkor, hogy holnap még részt vesz egy magas szintű szakmai egyeztetésen a sávolyi motorversenypálya ügyében. Közben Jauernik István az Önkormányzati Minisztérium államtitkára a közszolgálati rádióban a MotoGP-versenyeket rendező spanyol céggel kötött szerződésre hivatkozva azt mondta: ha szeptemberig nem készül el a sávolyi pálya, akkor már nem is érdemes elkezdeni az építkezésbe.

Szollár Domokos kormányszóvivő tegnap azt mondta: a beruházó és a Magyar Fejlesztési Bank a következő napokban aláírhatja a hitelszerződést. Gelencsér Attila, a Somogy megyei önkormányzat fideszes elnöke viszont úgy vélte: a jóváhagyással meg kellene várni a következő kormányt, mert a Fidesz várhatóan felülvizsgálja a beruházást.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×