eur:
390.43
usd:
363.93
bux:
68383.81
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Sólyom László fogadja majd a nemzeti parkok igazgatóit

Jövő héten hivatalában fogadja az államfő a nemzeti parkok igazgatóit, hogy megossza velük országjárása tapasztalatait. Erről Kumin Ferenc, a Köztársasági Elnöki Hivatal főosztályvezetője számolt be, miután Sólyom László befejezte látogatását Kiskunsági Nemzeti Parkban.

Az államfő ma részt vett egy császártöltési fórumon, ahol a dél-alföldi tanyavilág élete, gazdálkodása, az agrár- és környezetgazdálkodás egyes kérdései voltak napirenden.

Sólyom László azt mondta: a tanyasi életformát a külső változások majdnem tönkretették, de nagyon nagy igény van arra, hogy ez az életforma megmaradjon. A köztársasági elnök meglátogatta a hajósi pincefalut, majd Kiskunmajsán megtekintette Pongrácz Gergely és Ödön 1956-os múzeumát és emlékhelyét.

Sólyom László 2007 januárjában kezdte Értékőrző Tájak és Emberek Magyarországon elnevezésű országjáró sorozatát. Ez a látogatás a sorozat kilencedik, utolsó állomása volt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
Az egész világ baját megoldaná egy apró olajmonarchia, de ennek megkérik az árát

Az egész világ baját megoldaná egy apró olajmonarchia, de ennek megkérik az árát

Számos konfliktus zajlik jelenleg a világban, amelynek egyelőre nem látszik a megoldása. A nyílt fegyveres összecsapások a világ nagy részének többnyire nem áll érdekében, ezért ilyenkor viszonylag hamar felbukkannak azok a szereplők, akik megpróbálnak közvetíteni a szemben álló felek között. A 21. században egyre gyakrabban merül fel a hasonló ügyeknél a Perzsa-öböl apró olajmonarchiája, Katar neve. Emögött pedig hosszas építkezés, de komoly stratégiai célok is felmerülnek. Elemzésünkben annak járunk utána, hogy pontosan mi motiválja Dohát a békés rendezések elősegítésében és mit nyerhet ezzel pontosan az ország.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×