eur:
397.07
usd:
356.56
bux:
73896.18
2024. október 1. kedd Malvin

A Pénzügyminisztérium államtitkára esélyesnek tartja magát Hagyó helyén

Nem érzi esélytelennek magát Katona Tamás a főváros XII. kerületében, ahol Hagyó Miklós volt főpolgármester-helyettes visszalépése után az MSZP képviselőjelöltjeként indul az áprilisi országgyűlési választásokon. A Pénzügyminisztérium államtitkára erről az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt.

Két hónappal ezelőtt Katona Tamás szocialista képviselő és pénzügyminisztériumi államtitkár még úgy nyilatkozott: nem izgatja a pártpolitika. Azóta kiderült: mégis elindul a tavaszi országgyűlési választásokon, ahol ellenfele a Fidesz részéről Pokorni Zoltán kerületi polgármester lesz. Katona Tamást azt követően kérte fel a kerületi pártszervezet, hogy a megmérettetéstől visszalépett a BKV-botrányban érintett Hagyó Miklós.

Az államtitkár az InfoRádióban döntését azzal indokolta, hogy tartozik ennyivel a XII. kerületi szocialista közösségnek, amely viszonylag későn kényszerült új jelöltet állítani.

Elmondta ugyanakkor, hogy a pártpolitika továbbra sem vonzza; "ez a pártpolitika, amit mi folytatunk, ez a populizmus, amit az ellenzék oldaláról érzékelek, ez a hangnem, ami a parlamentben kialakult, valóban nem vonz engem".

Hozzátette: bár nem kizárólagosan, de mégis az ellenzék a fő felelős a jelenlegi politikai hangnemért.

Arról is beszélt: a XII. kerületben élők kevéssé fogékonyak a populizmusra, itt be lehet mutatni azt, hogy az MSZP-nek valódi programja van - amit az ellenzék részéről nem tapasztalt -, hiszen az itt élők több mint 90 százaléka érettségizett és 60 százaléka diplomás, miközben a fővárosban élőknek a 30, az ország felnőtt lakosságának pedig a 15 százaléka rendelkezik felsőfokú végzettséggel.

Katona Tamás elmondta azt is: képviselőként is a költségvetési és államháztartási politikával akar foglalkozni, ha az áprilisi választásokon bekerül a parlamentbe.

Hanganyag: Ignáth Márk

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kerékpáros-vb-t rendezne Magyarország – így reagált a nemzetközi szövetség

Kerékpáros-vb-t rendezne Magyarország – így reagált a nemzetközi szövetség

A Magyar Kerékpáros Szövetség elnöke a múlt heti, zürichi éves kongresszuson jelezte a nemzetközi szövetségnek, hogy hazánk országúti világbajnokságot rendezne, sőt más szakágak világversenyeinek idehozatala is szóba jöhet. Az egyre sikeresebb Tour de Hongrie révén az infrastruktúra adott, Schneller Domonkos az InfoRádióban elmondta, hogy milyen egyéb feltételeknek kellene még teljesülniük ahhoz, hogy az álom valósággá váljon.

Orbán Viktor: ha baj van, a magyarok példásan összefognak, ebből kéne valamit átmenteni a békeidőkre

A miniszterelnök beszéde nyitja meg az Országgyűlés őszi ülésszakát. Szólt az árvízi védekezésről, a gyermekeket érintő nyári intézkedésekről is. A gazdasági semlegesség politikáját kell felépíteni szerinte, nem szabad egyik blokk mögé sem beállni.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.01. kedd, 18:00
Csató Gábor
az Országos Mentőszolgálat főigazgatója
Indul az izraeli offenzíva, végóráit éli a Hezbollah? - Híreink Izrael libanoni inváziójáról

Indul az izraeli offenzíva, végóráit éli a Hezbollah? - Híreink Izrael libanoni inváziójáról

Magyar idő szerint este kilenckor elkezdte megdolgozni az izraeli tüzérség Libanon határ menti területeit. Az Egyesült Államokkal történő egyeztetést követően Jeruzsálem bejelentette, hogy a korábbi elvárásokkal ellentétben nem fogják megszállva tartani Libanon déli részét, "mindössze" a Hamász infrastruktúráját semmisítik meg. A libanoni reguláris erők már a támadás előtt visszavonultak, a nemzetközi közösség több tagja pedig még most is fegyvernyugvásra szólít fel. Cikkünk folyamatosan frissül Izrael libanoni inváziójának legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×