eur:
397.07
usd:
356.56
bux:
73896.18
2024. október 1. kedd Malvin

Újabb BKV-vezető előzetesben - a nap legfontosabb hírei

Előzetes letartóztatásba helyezte Regőczi Miklóst, a BKV volt kommunikációs vezérigazgató-helyettesét a Fővárosi Bíróság. A Fővárosi Főügyészség a bizonyítási eljárás megnehezítésének veszélyével indokolta a döntést.

Regőczi Miklóst - Zelenák Tibor, volt kommunikációs főosztályvezetővel együtt - február 3-án vette őrizetbe a Budapesti Rendőr-főkapitányság; a volt vezérigazgató-helyettest hűtlen kezelés miatt hallgatták ki a nyomozók, akik szerint Regőczi Miklós 81 millió forint vagyoni hátrányt okozott a BKV-nak.

FHB: 1,6 milliárd forint adózott profit a negyedik negyedévben

A Portfolio.hu elemzői konszenzusát jelentősen, 31 százalékkal meghaladó adózott eredményről számolt be negyedik negyedéves gyorsjelentésében az FHB Jelzálogbank. A pénzintézet 2009 utolsó 3 hónapjában csaknem 1,6 milliárd forint nyereséget ért el; ez az előző 3 hónapi adatnál 10,6 százalékkal kedvezőbb, 2008 hasonló időszakának eredményétől 1,6 százalékkal elmarad. A társaság a Budapesti Értéktőzsde honlapján tette közzé konszolidált, nem auditált gyorsjelentését.

Az Országgyűlés bizottsága elfogadta az APEH elnökének beszámolóját

Elfogadta az adóhatóság elnökének a személyi jövedelemadó civil szervezeteknek és egyházaknak tett felajánlásáról szóló jelentését az Országgyűlés emberi jogi, kisebbségi, civil- és vallásügyi bizottsága. A testület döntött arról is, hogy a beszámoló kerüljön fel az APEH honlapjára. Szikora János, az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal elnöke az ülésen elmondta: tavaly 4 millió 638 ezer bevallást dolgoztak fel, ebből 3 millió 647 ezren tüntettek fel valamilyen bevételt, és 1 millió 792 ezren rendelkeztek a felajánlásokról, összesen 18,1 milliárd forint értékben. Hozzátette: 1 millió 730 ezren tettek legalább egy érvényes nyilatkozatot adójuk 1 százalékának felajánlásáról egyházaknak vagy civil szervezeteknek, ami így összesen 17,2 milliárd forintot tesz ki.

A főpolgármester módosítaná a környezetvédelmi törvényt

A környezetvédelmi törvény módosítását kezdeményezi a főpolgármester. Nyáry Krisztián, a városháza kommunikációs vezetője a Főpolgármesteri Kabinet ülése után azt mondta: Demszky Gábor célja, hogy a kerületi önkormányzatok újra kapjanak lehetőséget a helyi környezetvédelmi határértékek, zajszintek meghatározására.

Új elnök a Budapest Airport igazgatótanácsának élén

Új elnököt választottak a Budapest Airport igazgatótanácsának élére a Ferihegyi repülőteret üzemeltető vállalat legfőbb döntéshozatali testületének ülésén. A 46 éves Reiner Schränkler korábban a Citigroupnál állt alkalmazásban.

Õrizetbe vették a Nemzetvédelmi Egyetem rektorát

Több helyen, a többi között a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem rektori helyiségeiben is házkutatást tartott a rendőrség egy befolyással üzérkedés miatt indult eljárásban. A Nemzeti Nyomozó Iroda gazdaságvédelmi főosztálya közölte: több embert gyanúsítottként hallgattak ki, egyet őrizetbe vettek, de mást a nyomozás sikere érdekében egyelőre nem közölnek. A hirado.hu értesülése szerint három gyanúsított van az ügyben, egyikük Szabó János rektor, aki egy kitalált történettel próbált meg rávenni egy nemzetközi csomagküldő céget, hogy az általa javasolt biztonsági szolgálattal kössön szerződést. A Népszabadság információi szerint a rektort vette őrizetbe az NNI.

Jelentős árvíz és belvíz várható

Az időjárás enyhülésével akár a 300 ezer hektárt is meghaladhatja a belvízzel elöntött területek nagysága - közölte a Környezetvédelmi és Vízügy Minisztérium szakállamtitkára. Kóthay László a várható áradásokról az Inforádióban elmondta: ha a felmelegedést nem kíséri intenzív esőzés, kezelhetőek lesznek az árvizek.

Halálesetek a hibás fékű Toyotákban - Magyarországon eddig 600 autót javítottak meg

Már Magyarországon is tart a Toyota visszahívási akciója. A japán autógyár magyarországi cégének kommunikációs igazgatója elmondta: eddig több mint 600, a gázpedál problémája miatt visszahívott autót vittek szervizbe a tulajdonosok. Som Ferenc közölte: becsléseik szerint az összes - mintegy 22 ezer jármű - szereléséhez szükséges alkatrész rendelkezésre áll.

Szépművészeti Múzeum: 230 ezren látták a Tiziano-tárlatot

Mintegy 230 ezer látogató tekintette meg a vasárnap esti zárásig a budapesti Szépművészeti Múzeum Botticellitől Tizianóig című kiállítását, amely így a múzeum történetének harmadik legsikeresebb időszaki tárlata lett. Az itáliai reneszánsz festészetet bemutató kiállításra az utolsó két napon több mint 10 ezren voltak kíváncsiak. A múzeum 80 reneszánsz művész 130 festményét mutatta be a kiállításon, köztük a művészettörténet egyik leghíresebb és legértékesebb alkotását, Leonardo da Vinci Hermelines hölgyét.

Címlapról ajánljuk
Kerékpáros-vb-t rendezne Magyarország – így reagált a nemzetközi szövetség

Kerékpáros-vb-t rendezne Magyarország – így reagált a nemzetközi szövetség

A Magyar Kerékpáros Szövetség elnöke a múlt heti, zürichi éves kongresszuson jelezte a nemzetközi szövetségnek, hogy hazánk országúti világbajnokságot rendezne, sőt más szakágak világversenyeinek idehozatala is szóba jöhet. Az egyre sikeresebb Tour de Hongrie révén az infrastruktúra adott, Schneller Domonkos az InfoRádióban elmondta, hogy milyen egyéb feltételeknek kellene még teljesülniük ahhoz, hogy az álom valósággá váljon.

Orbán Viktor: ha baj van, a magyarok példásan összefognak, ebből kéne valamit átmenteni a békeidőkre

A miniszterelnök beszéde nyitja meg az Országgyűlés őszi ülésszakát. Szólt az árvízi védekezésről, a gyermekeket érintő nyári intézkedésekről is. A gazdasági semlegesség politikáját kell felépíteni szerinte, nem szabad egyik blokk mögé sem beállni.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.01. kedd, 18:00
Csató Gábor
az Országos Mentőszolgálat főigazgatója
Indul az izraeli offenzíva, végóráit éli a Hezbollah? - Híreink Izrael libanoni inváziójáról

Indul az izraeli offenzíva, végóráit éli a Hezbollah? - Híreink Izrael libanoni inváziójáról

Magyar idő szerint este kilenckor elkezdte megdolgozni az izraeli tüzérség Libanon határ menti területeit. Az Egyesült Államokkal történő egyeztetést követően Jeruzsálem bejelentette, hogy a korábbi elvárásokkal ellentétben nem fogják megszállva tartani Libanon déli részét, "mindössze" a Hamász infrastruktúráját semmisítik meg. A libanoni reguláris erők már a támadás előtt visszavonultak, a nemzetközi közösség több tagja pedig még most is fegyvernyugvásra szólít fel. Cikkünk folyamatosan frissül Izrael libanoni inváziójának legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×