INFORÁDIÓ 

2018. március 22. csütörtök
Beáta, Izolda

A Fidesz "csak" negyven évig dolgoztatná a nőket - lapszemle

Infostart / InfoRádió
A Népszabadság a Fidesz nyugdíjpolitikájáról ír. Iván László, a legnagyobb ellenzéki párt nyugdíjas tagozatának elnöke arról beszélt, hogy Fidesz "kivégezte a svédcsavart", és a nőknek negyven év szolgálati idő után teljes nyugdíjat adna. Iván László a sajtóban erről megjelent írásokat hamisításoknak, torzításoknak nevezte.

A fideszes képviselő határozottan visszautasította, valaha is egyetértettek volna azzal: legyen hetven év a nyugdíjkorhatár. A Fidesz elnöksége garantálja, hogy - a párt kormányra kerülése esetén - a nők negyvenévnyi szolgálati idő után, életkoruktól függetlenül nyugdíjba mehessenek. A Fidesz elnöksége a nyugdíjas tagozat elnökségével közösen vállalt különböző garanciákat; a nyugdíjasok és a nyugdíjak megvédését, a nyugdíjak reálértékének megőrzését, valamint a nyugdíjalapok és a nyugdíjpénztárak privatizációjának megakadályozását. Navracsics Tibor frakcióvezető gyűlöletkampánynak nevezte a szocialista megnyilvánulásokat és fizetett hirdetéseket. "A szocialisták most a nyugdíjasok számára kijelölték az első számú ellenséget, a Fideszt. Hárommillió nyugdíjast próbálnak megtéveszteni - mondta a frakcióvezető.

A Magyar Nemzet arról ír, hogy a digitálistábla-tender csúfos kudarca után iskolai laptopprogramot indít a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség. Bár még csak néhány éve szerelték fel az iskolákat számítógéppel, most négymilliárdot költenek laptopokra. Az NFÜ egyelőre nem válaszol arra a kérdésre, hogy melyik cég szállítja majd a laptopokat. Az ügynökség szerint azért van szükség a gépekre, mert jelenlegi informatikai infrastruktúra nem képes az oktatási reform támogatására, az új konstrukció ugyanakkor közvetlenül hozzájárul az egy diák/ egy számítógép oktatási környezet bevezetéséhez.

Hanganyag: Szabó Gergõ


A címlapról ajánljuk