eur:
393.86
usd:
365.08
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

A Fidesz "csak" negyven évig dolgoztatná a nőket - lapszemle

A Népszabadság a Fidesz nyugdíjpolitikájáról ír. Iván László, a legnagyobb ellenzéki párt nyugdíjas tagozatának elnöke arról beszélt, hogy Fidesz "kivégezte a svédcsavart", és a nőknek negyven év szolgálati idő után teljes nyugdíjat adna. Iván László a sajtóban erről megjelent írásokat hamisításoknak, torzításoknak nevezte.

A fideszes képviselő határozottan visszautasította, valaha is egyetértettek volna azzal: legyen hetven év a nyugdíjkorhatár. A Fidesz elnöksége garantálja, hogy - a párt kormányra kerülése esetén - a nők negyvenévnyi szolgálati idő után, életkoruktól függetlenül nyugdíjba mehessenek. A Fidesz elnöksége a nyugdíjas tagozat elnökségével közösen vállalt különböző garanciákat; a nyugdíjasok és a nyugdíjak megvédését, a nyugdíjak reálértékének megőrzését, valamint a nyugdíjalapok és a nyugdíjpénztárak privatizációjának megakadályozását. Navracsics Tibor frakcióvezető gyűlöletkampánynak nevezte a szocialista megnyilvánulásokat és fizetett hirdetéseket. "A szocialisták most a nyugdíjasok számára kijelölték az első számú ellenséget, a Fideszt. Hárommillió nyugdíjast próbálnak megtéveszteni - mondta a frakcióvezető.

A Magyar Nemzet arról ír, hogy a digitálistábla-tender csúfos kudarca után iskolai laptopprogramot indít a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség. Bár még csak néhány éve szerelték fel az iskolákat számítógéppel, most négymilliárdot költenek laptopokra. Az NFÜ egyelőre nem válaszol arra a kérdésre, hogy melyik cég szállítja majd a laptopokat. Az ügynökség szerint azért van szükség a gépekre, mert jelenlegi informatikai infrastruktúra nem képes az oktatási reform támogatására, az új konstrukció ugyanakkor közvetlenül hozzájárul az egy diák/ egy számítógép oktatási környezet bevezetéséhez.

Hanganyag: Szabó Gergõ

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 21:46
×
×
×
×