eur:
393
usd:
366.3
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin

Szombattól változnak a mobilszámok, ne felejtse el átírni!

Szombattól már hálózaton belül is csak mind a 11 számmal hívhatóak a mobiltelefonok. A Nemzeti Hírközlési Hatóság, valamint a három mobilszolgáltató azt javasolja, hogy az ügyfelek lehetőleg minél hamarabb egészítsék ki a készülékeken tárolt 7 jegyű számokat a +36 azonosítóval, valamint a 20-as, 30-as vagy 70-es számmal, ha eddig nem tették meg.

Csak a 11 számjegyű mobilhívások lesznek eredményesek szombaton nulla órától a mobiltelefon-szolgáltatók hálózatán belüli hívásoknál, illetve a hálózaton belüli SMS, MMS küldésnél, vagy akár videotelefonáláskor is.

A Nemzeti Hírközlési Hatóság, a hírközlési fogyasztói jogok képviselője, a Pannon, a T-Mobile és a Vodafone a sikeres átállás és a zökkenőmentes telefonálás érdekében arra kéri a mobiltelefon-felhasználókat, hogy ha eddig nem tették, akkor most nézzék át a telefonmemóriában tárolt számokat, s amennyiben vannak csak hét számjeggyel beírtak, azokat írják át a 11 számjegyes formátumra. A jelenleg még hét jeggyel elmentett számokat minden előfizetőnek a saját szolgáltatója előhívója alapján a +3620, a +3630 és a +3670 számokkal kell kiegészítenie.

A hírközlési fogyasztói jogok képviselője az InfoRádióban elmondta, hogy január 16. után a sikertelen hívási kísérletről hangbemondással tájékoztatják az előfizetőket, míg a csak hét számjeggyel küldött SMS-ek és MMS-ek nem érkeznek meg a címzettekhez.

A három magyar mobiltelefon-szolgáltató ügyfeleinek száma november végén 11 millió 687 ezer volt, ami a következő években várhatóan tovább növekszik. A rendelkezésre álló, kiosztható hívószámok azonban korlátozottan állnak rendelkezésre. Takács Péter emlékeztetett arra: a változással a mobilszolgáltatók csaknem 6 millió telefonszámmal bővíthetik az általuk használható számmezőt. Január közepe után, a mobilszolgáltatók által kiadott hétjegyű előfizetői számok 0-val, vagy 1-gyel is kezdődhetnek majd.

Hanganyag: Sigmond Árpád

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×