INFORÁDIÓ 

2018. március 18. vasárnap
Ede, Sándor

Szakítana a BKV-val több Budapest környéki település

Infostart / InfoRádió
Egymilliárd forintot veszítene a BKV azon, ha a főváros agglomerációjában lévő települések felmondanák a közlekedési társasággal kötött szerződésüket, és átigazolnának a Volánhoz. Márpedig több önkormányzat éppen erre készül, és a szándék csak erősebb lett a sztrájk miatt.

Szakítana a BKV-val több Budapest környéki település. Törökbálintnak például nemcsak a sztrájkból van elege; a település önkormányzata kiszámolta, hogy a Volán olcsóbb lenne. A BKV-val még két évig van szerződésük - mondta az InfoRádióban Turai István polgármester.

Budakeszi önkormányzatának most járt le a szerződése a BKV-val. A település tárgyal a közlekedési társasággal, de várná a Volán ajánlatát is, sőt Tagai István polgármester az önálló agglomerációs buszvállalat megalapítását is megfontolandó ötletnek tartja.

A BKV megszegte a budaörsi önkormányzattal kötött szerződését, hiszen amióta sztrájk van, nem járnak a buszok - jelentette ki az InfoRádióban a település polgármestere. Ezért Wittinghoff Tamás is úgy látja, hogy előbb-utóbb lépniük kell az ügyben.

Kocsis István vezérigazgató az RTL Klub Híradójának azt mondta: a BKV egymilliárd forinttól esne el és több alkalmazottját el kellene bocsátania, ha a Budapest környéki települések felmondanák a szerződést.
A címlapról ajánljuk