eur:
393.59
usd:
364.74
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Fónagy: Közhely, de igaz, hogy a BKV egy állatorvosi ló

A városvezetés alapvetően felelős azért, ami az elmúlt időszakban a BKV-val történt - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a Fidesz budapesti elnöke, aki hangsúlyozta: átszakadt a gát a közlekedési vállalatnál. A MÁV-ról szólva úgy fogalmazott: az már évekkel ezelőtt csődbe ment.

Közhely, de igaz: a BKV egy állatorvosi ló, amin egy adott kor minden betegsége megmutatkozik - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a Fidesz budapesti elnöke, aki hozzátette: a BKV egy régi, az elmúlt 15-20 évben hiányosan fejlesztett, nem megfelelő finanszírozású nagyvállalat.

Fónagy János hangsúlyozta, átszakadt a gát a BKV-nál: az egyéni ügyeskedések mellett már az egész struktúrája mutatja a visszásságokat.

A volt közlekedési miniszter szerint a főváros vezetőssége felelős azért, hogy az elmúlt húsz évben hagyta, hogy Budapest közösségi közlekedése műszakilag és morálisan ideáig süllyedjen, és politikai kifizetőhellyé váljon.

Fónagy János szerint mielőbb szükség lenne egy közszolgáltatási törvényre, amely leltárba venné, hogy az állam mit tekint feladatának, és mit vállal - ebbe a körbe tartozna a közösségi közlekedés is.

A MÁV már rég csődbe ment

A vasút az országnak egy fontos hálózati rendszere, és az emberek tízezreinek ad munkát. A MÁV azonban már évekkel ezelőtt csődbe ment, és felélte teljes alaptőkéjét - fogalmazott a politikus.

Hangsúlyozta: Nyugat-Európában már elfogadták, hogy a vasút nemcsak a költségvetésnek, hanem a piacnak is fontos fogyasztója.

Hanganyag: Hlavay Richárd

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×