INFORÁDIÓ 

2018. március 21. szerda
Benedek

Sztrájk Ferihegyen: "komoly" ajánlatot tett a Malév, de ez sem elég

Infostart / InfoRádió
A Malév 40 ezer forinttal emelné az alapbért, és 30 ezer forint prémiumot fizetne havonta, ám ehhez a határozatlan idejű kollektív szerződés aláírását kéri. Ez a légitársaság új, utolsó ajánlata a hétfő óta sztrájkoló Légiközlekedési Egyesült Szakszervezet számára - mondta az InfoRádiónak a legutóbbi egyeztetés után a Ground Handling vezérigazgatója. A szakszervezet nem fogadja el az ajánlatot.

Nagyon komoly ajánlatot tett a Malév a szakszervezet számára: 40 ezer forinttal emelné az alapbért, és havi 30 ezer forint prémiumot biztosítana - mondta az InfoRádiónak a Malév Ground Handling vezérigazgatója, aki hozzátette: a munkáltató az év végén fizetett prémiumra a korábbi 80 ezer helyett 100 ezer forintos ajánlatot tett a Légiközlekedési Egyesület Szakszervezetnek.

Limburger Lóránt elmondta: a 25 éve a cégnél dolgozók, illetve az 50 évesnél idősebb kollégák esetében az év végi prémium összege 150 ezer forint lenne.

Hangsúlyozta: a Malév határozatlan idejű kollektív szerződést ajánl 4 hónapos felmondási idővel. Hozzátette: a mostani gazdasági helyzetben a Malév ennél nem tud tovább elmenni.

A szakszervezet elnöke azt mondta: mivel ez az ajánlat is jelentős jövedelemcsökkenéssel járna a munkvállalók számára, nem fogadják el, és az utasok megértését kérve folytatjáka  sztrájkot.

Csorba Attila hozzátette: a Malév több éve nyereségesen működik, ehhez képest csökkenteni akarja a dolgozók jövedelmét, ez pedig elfogadhatatlan.

Hanganyag: Hegedûs Zsuzsa


A címlapról ajánljuk