eur:
393.94
usd:
369.5
bux:
65755.55
2024. április 23. kedd Béla

Fűrész: Elkésett a kormány kampánya

Bevett gyakorlat, hogy az uniós fejlesztéseket a választási kampányban propagálják, de Fűrész Gábor kommunikációs szakértő szerint a jelenlegi kormány helyzetén ez már nem javíthat. A szakember az InfoRádiónak azt mondta: elvileg a lakosság jövővel kapcsolatos várakozásait kellene javítania egy ilyen reklámnak.

Nem véletlen, hogy az uniós fejlesztéseket bemutató kampány egybecsúszik a választási kampánnyal, korábban is élt ezzel a lehetőséggel a kormány - mondta az InfoRádiónak Fűrész Gábor.

A kommunikációs szakértő kiemelte: összefüggés van a lakosság jövővel kapcsolatos gazdasági várakozásai és a kormányzat sikeressége között, vagyis minél inkább képes azt az érzetet kelteni a kormányzat, hogy megindult a fejlődés, annál inkább növekszik a támogatottsága.

Az elmúlt 20 évben a magyar lakosság alapvetően pesszimista volt, de a választások közeledtével a remény mindig feléledt. A jelenlegi helyzet azért különleges, mert ennyire pesszimista kiindulópont nem volt a rendszerváltás óta - fejtette ki Fűrész Gábor.

A szakértő ugyanakkor úgy véli, ez a kampány elkésett, nincs arra idő, hogy a kormány képes legyen pozitív várakozásokat kelteni.

Hanganyag: Németh Zoltán

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×