eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Vizsgálatot indított az ÁNTSZ a "regionális jelemzők" megismerésére

Vizsgálatot indított az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat az influenzajárvány regionális jellemzőinek minél jobb megismerésére. Az országos tiszti főorvos az utóbbi napokban Nagykanizsán és Szegeden történt halálesetekkel összefüggésben beszélt erről.

Falus Ferenc hangsúlyozta: nem a kórházak eljárását vizsgálják, hanem a H1N1 vírus terjedésének hátterét kutatják, mert erről viszonylag kevés adatuk van.

Mint mondta: áttekintik, hogy a kórházba került betegek közül és környezetükben hányan voltak beoltva, hol fertőződhettek meg, és milyen a munkahelyi környezetük.

A nagykanizsai kórházban három hét alatt összesen négy beteg halt meg, eddig egy esetben igazolódott be az új típusú influenza fertőzés. Egyik elhunyt sem kapott védőoltást.

Legutóbb tegnap egy 59 éves doktornő hunyt el a kórház intenzív osztályán, ahol a H1N1 vírus fertőzésének gyanújával 18 napig ápolták. A szegedi klinikákon kezelt betegek közül eddig négy férfi, nyolc nő és egy koraszülött gyerek halála hozható összefüggésbe az új típusú influenzával.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×